GENEL - 20 Mart 2010 Cumartesi 10:51

Gül'den nevruz bayramı mesajı

A
A
A
Gül'den nevruz bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplum için bir neşe, umut ve coşku kaynağı olan Nevruz Bayramı'nın özünde var olan değerler ışığında kutlanması konusunda, herkesin hassasiyet göstereceğine inandığını belirterek, "Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz bizleri ayrıştıran değil, aksine bütünleştiren unsurlardır" dedi.

MUAMMER TAN/ANKARA

Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bugün sadece Türkiye'de değil, geniş bir coğrafyada Nevruz coşkusu yaşandığını belirten Gül, "Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımın baharı müjdeleyen, bolluk ve bereketi çağrıştıran Nevruz Bayramı'nı içten duygularla tebrik ediyorum" dedi.

Kültürümüz içerisinde özel bir yeri bulunan, Türk devlet ve topluluklarının da ortak bir ruhla kutladıkları Nevruz'un, herkesin müşterek değeri, itinayla yaşatılması gereken çok önemli bir kültür mirası olduğunu vurgulayan Gül, "Nevruzla baharın gelişini kutlarken, dünyada barış, kardeşlik ve dostluğun hakim olması yönündeki umudumuzu da dile getiriyoruz" ifadesini kullandı. Nevruz'un, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından geçtiğimiz Şubat ayında oybirliğiyle alınan kararla uluslararası nitelik kazanmış olmasının, bu yılki kutlamalara ayrı bir anlam da kazandırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şnları kaydetti:

"Bu güzel gelenek, şüphesiz insanı doğayla özdeşleştirirken, kültür değerlerimizi perçinleyip, barış bilincinin yeşermesine vesile teşkil etmektedir. Nevruz, tıpkı baharın farklı renklerinin tabiatta yarattığı zenginlik gibi, farklılıklar ve çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de en güzel şekilde gözler önüne sermektedir.

İnsana değer veren, farklılıkları zenginlik kabul eden, sevgi ve hoşgörüyü temel alan hayat felsefesiyle, uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlayan milletimiz, bu topraklarda bin yıldır barış, kardeşlik ve birlik içinde yaşamıştır. Nevruz da, yüzyıllardır ülkemizde karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın sembolü olmuştur. Bu nedenle Nevruz Bayramı'nın geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, insanları bütünleştirmesini, birlik ve beraberliğimizi, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendirmesini temenni ediyorum."

Toplum için bir neşe, umut ve coşku kaynağı olan Nevruz Bayramı'nın özünde var olan değerler ışığında kutlanması konusunda, herkesin hassasiyet göstereceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz bizleri ayrıştıran değil, aksine bütünleştiren unsurlardır. Farklılıklarımızı ve kültürel çeşitliliğimizi, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimiz olarak görüyoruz" dedi. Sahip olunan bu birikimi en iyi şekilde koruyacaklarını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Omuz omuza vererek, birbirimizi anlayarak, değerlerimize saygı göstererek güzel yarınların temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atacağız. Daha mutlu ve huzurlu günleri hep birlikte kucaklayacağız. Hedeflerine ulaşmış, her alandaki standartlarının seviyesini yükseltmiş, güçlü, hür ve demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu anlayışla, bütün vatandaşlarımın, Türk dünyasının ve bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum. Nevruz'un her şeyin daha iyi ve daha güzel olması yönünde yeni başlangıçlar ve umutlar yaratması dileğiyle, milletimizin kardeşlik, içten sevgi, birlik ve bütünlük hisleri etrafında asırlardır yekdiğerine kenetlenen her bir aziz ferdine selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.