ASAYİŞ - 22 Kasım 2010 Pazartesi 18:10

Durak faciasının sürücüsü tahliye oldu

A
A
A
Durak faciasının sürücüsü tahliye oldu

Samsun'da otomobiliyle durağa girerek anne ve bebeğinin ölümüne sebep olduğu için tutuklanan araç sürücüsünün, tutuksuz yargılamak üzere tahliyesine karar verildi.

 

 

MUAMMER AY / SAMSUN

 

İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde yaklaşık 5 ay önce meydana gelen kazada, Mehmet Emin Taşan (54) 55 HV 426 plakalı otomobiliyle, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu otobüs durağında bekleyen Hava Keleş (41) ile kucağında bulunan 3 aylık oğlu Yusuf Keleş'e çarparak ölümlerine sebep olmuştu. Olaydan sonra tutuklanan araç sürücüsünün Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Taşan, "Normal hızla seyir ederken refüj ortasından bir çocuk aniden önüme çıktı.

Bu sırada çocuğa çarpmamak için direksiyon kırıp sağa kaçtım. Yolun kenarı çamurlu ve suluydu. Aracın hakimiyetini kaybettim ve durağa çarptım. Kazada benim bir suçum yok" dedi.

Mahkeme heyeti Taşan'ın sabit ikametgah sahibi olmasını, delillerin toplanmış olmasını ve kaçma şüphesi bulunmamasını göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılamak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir