YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:07

USTALIK BELGESİ OLMAYANLAR İNŞAATLARDA ÇALIŞTIRILMAYACAK

A
A
A
USTALIK BELGESİ OLMAYANLAR İNŞAATLARDA ÇALIŞTIRILMAYACAK

Kütahya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı genelge gereği, yeni yılda ustalık belgesi olmayan inşaat işçilerinin inşaatlarda çalışamayacağını söyledi.
19 Mayıstaki 5,9’luk depremde inşaat kalitesinin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görme fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Karahan, konunun hassasiyetle takipçisi olduklarını söyledi.
Belediye tarafından verilen belgelerin 2 yıl geçerli olacağını dile getiren Başkan Karahan, belgesiz ustaların inşaat şantiyelerinde çalıştırılmayacağını kaydetti.
Başkan Karahan, "Ustalık belgesi alınması zorunluluğu 16 Aralıkta Resmi Gazete’de yayımlanan ’Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik’ ile açıklanmaktadır. Bu nedenle inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyecek. Yapılan kontrollerde ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin bulunup bulunmadığını sıkı bir şekilde denetlenecek. Belge sahibi olmayan ustalara cezai müeyyide uygulanacak. Bunun için geçici inşaat ustalarımızı da müteahhitlerimizi de şimdiden uyarıyoruz. Ustalık yetki belgelerini mutlaka alın" dedi.
Ustalık yetki belgesi almak isteyen inşaat ustalarının diploma, nüfus cüzdanı sureti, 3 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte Simav Belediyesine müracaatta bulunmaları gerektiğini bildiren Başkan Karahan, “Fen İşleri Müdürlüğü tarafından inşaat ustalarına 2015’e kadar geçici ustalık yetki belgesi verileceğini, ustalık belgesi olmayanlara inşaatlarda çalışma izni vermeyeceklerini bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir