GENEL - 01 Eylül 2011 Perşembe 18:08

Barış Günü'nde gazetecilere çirkin saldırı

A
A
A
Barış Günü'nde gazetecilere çirkin saldırı

Diyarbakır'da bugün düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış günü mitingi öncesi, platform önünde yerini almaya çalışan basın mensuplarına kitle içerisinden bir grubun saldırması sonucu, gazeteciler mitingin başlamasını beklemeden alanı terk etti.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi'nin de bulunduğu tertip komitesi tarafından, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen mitingi takip etmek amacıyla platform önünde yerlerine alan basın mensuplarına kitle içerisinden bir grup, önce "Basın dışarı" diye slogan attıktan sonra kameralarını ellerinden almak istediler. Yaşanan kargaşanın daha da büyümesi üzerine, bu kez platform önünde ve üzerinde bulunan kameralara pet şişe atan grup uyarılmasına rağmen sakinleşmeyince, basın mensupları, mitingin başlamasını beklemeden alanı terk ettiler. Yaşanan saldırı ile ilgili Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti de bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sadece görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan için alanda bulunan gazetecilere yönelik, alanda bulunan bazı kişilerce yapılan sözlü ve fiili saldırıyı kınıyoruz. Miting öncesinde platformda gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırılara görevlilerin sessiz kalması biz gazetecileri oldukça tedirgin ederken, bu yöndeki programları takip edip etmemeyi ise gündemimize almayı planlıyoruz. Bölgede zor şartlar altında görev yapan biz gazeteciler, yapılan bu saldırı karşısında ilgili yöneticileri acilen gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir