GÜNDEM - 25 Ekim 2011 Salı 09:46

35 saat sonra enkazdan çıktı

A
A
A
35 saat sonra enkazdan çıktı

Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremden en çok etkilenen Erciş ilçesinde yıkılan binada enkaz altında kalan 17 yaşındaki Mesut Oktay, yaklaşık 35 saat sonra enkazdan sağ kurtarıldı.

MEHMET ALTUNIŞIK/VAN

7,2 ile sallanan Van'da arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Özellikle Erciş ilçesinde yerle bir olan birçok binada yaralıları kurtarmaya çalışan jandarma, polis ve sivil vatandaşlardan oluşan arama kurtarma timleri, çalışmalarını gece de ara vermeden sürdürdü. Yaklaşık 35 saat sonra enkazdan sağ kurtarılan 17 yaşındaki Mesut Oktay, ''Sanki mahşer günü gibiydi. Kahvede okey oynuyordum. Deprem oldu, kaçmaya fırsat olmayınca masanın altına girdim. Kurtarılmam uzun sürdü ama umudum vardı.

Enkazda çok susadım. İnanılmaz bir şeydi. Hala şoktayım" dedi.

İlk müdahalesi yapılan genç, vücudunun çeşitli yerlerindeki ezik ve kırıklardan dolayı daha donanımlı bir hastaneye sevk edildi.
Bu arada, Erciş ilçesine Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar da gelmeye devam ediyor. Çevre illerden gelen vatandaşlar, depremzedelerin kaldıkları yerleri dolaşarak sıcak yemek dağıtıyor. Yollarda kurulan stantlarda ise hem depremzedelere hem de arama kurtarma çalışmalarında görev yapan polis, asker ve kurtarma ekiplerine yemek dağıtılıyor. Gündüzü oldukça güneşli geçen Van'da akşam havalar soğudu. Evlerinin bahçelerine çadır kuran vatandaşlar, yaktıkları ateşin etrafında oturarak ısınmaya çalıştı.

Bir yandan enkazlardan çıkacak yakınlarını bekleyen depremzedeler, bir yandan soğuk havayla mücadele etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir