GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 12:05

BEYLİKDÜZÜ, 3`NCÜ BÖLGE BELEDİYE BAŞKANLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI

A
A
A
BEYLİKDÜZÜ, 3`NCÜ BÖLGE BELEDİYE BAŞKANLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, devam eden ve tamamlanan projeleri tanıtmak hem de değerlendirme toplantısı yapmak için davet ettiği 3’ncü Bölge Belediye Başkanları’na Beylikdüzü’nü gezdirdi.
Her geçen gün değişen ve gelişen Beylikdüzü, ’3’ncü Bölge Belediye Başkanları’nı ağırladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından organize edilen toplantıya; Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı katıldı.
Başkan Uzun ile birlikte ilçede yapımı süren ve tamamlanmış projeleri gezen belediye başkanları, özellikle son aşamaya gelen Yat Limanı ve yeni düzenlenen Balıkçı Barınağı mevkiine hayran kaldı. Gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Başkan Uzun’u tebrik eden belediye başkanları, yapımı geçtiğimiz yaz tamamlanan Beylikdüzü sahiline gelerek çay ve kestane molası verdi. Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde hem yemek yiyen hem de toplantı yapan belediye başkanları burada da yapılması planlanan
projelerin taslak hallerini de gördü.
Belediye Başkanı Yusuf Uzun, bölgeyi her daim yatırıma açık tutmak, İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirmek ve bununla birlikte halkın refah seviyesini de en üst seviyelere çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.