GENEL - 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:56

Sel, köy yolunu ikiye böldü

A
A
A
Sel, köy yolunu ikiye böldü

Hakkari'de etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Kırıkdağ köyü Dez mevkiindeki Beyaz Deresi'nin taşması sonucu köy yolu ikiye bölündü, köylüler saatlerce mahsur kaldı.

FEYZULLAH TAŞ-FEYZULLAH AKSU/HAKKARİ

Akşam saatlerinde il ve ilçelerde etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle dağların yüksek kesimleri beyaza bürünürken, bazı köylerde ise dere yataklarının taşması sonucu sel meydana geldi. Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan 300 hanelik ve bin 963 nüfuslu Kırıkdağ köyü yolunun Dez mevkiinde heyelan meydana geldi. Cilo-Sat Dağları'ndan gelip köyün içinde geçen ve burada Zap Suyu'na karışan Beyaz Dere'nin taşması sonucu meydana gelen toprak kayması sonucu yol ikiye bölündü.

Saatlerce yolda mahsur kalan köylüler, araçlarını köyde bırakarak yaya olarak kayaların üzerinden geçmek zorunda kaldı. Daha sonra heyelanın meydana geldiği bölgeye gelen İl Özel İdaresi'ne bağlı iki iş makinesinin yardımıyla ikiye bölünen yola yeniden kaya ve toprak doldurularak yolun açılması sağlandı. Köylüler ise çalışmaları yakından izleyerek, yağışların devam etmesi halinde evleri Beyez Dere'nin kenarında bulunan ailelerin zarar görebileceğini belirttiler. Heyelanın meydana geldiği bölgeye gelen İl Özel İdaresi Müdürü Selman Kaya ise, herhangi bir açıklama yapmadı.

Kırıkdağ Köyü Muhtarı Musa Adıyaman ise, Kırıkdağ köyü taşlık ve kumluk olduğundan dolayı yağmur yağdığında her yıl heyelanların meydana geldiğini belirtti. Dere alçakta olduğu için yağışlı havalarda kabarması sonucu yola zarar verdiğini ifade eden Adıyaman, yolun karşı tarafında ise araçlarla yüzlerce köylünün mahsur kaldığını belirtti. Adıyaman, "Bölgeye gelen İl Özel İdaresi ekipleri köye gelerek yolumuzu yeniden açma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

YAYLADA MAHSUR KALAN KÖYLÜLER KURTULDU


Sabah saatlerinde Cilo-Sat Dağları uzantısına giderek burada koyunlarını sağan berivanlar, yağmur ve yolun kapalı olmasından dolayı mahsur kalmıştı. Yolun yeniden açılmasıyla birlikte yaylada mahsur kalanların kurtulduğu belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir