DÜNYA - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:01

MERSİN İDMAN YURDU`NDA GALİBİYET BEKLENTİSİ

A
A
A
MERSİN İDMAN YURDU`NDA GALİBİYET BEKLENTİSİ

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu’nun Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, başarının olmadığı yerde ne futbolcuların ne de yönetimin olamayacağını belirterek, "Herkes bu formanın hakkını vermek zorunda" dedi.
Ligin ikinci yarısında henüz puan alamayan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da oynadığı ilk maçta elenen Mersin İdman Yurdu, ligdeki kötü gidişe ’dur’ demek istiyor. Kırmızı-lacivertli ekip, cuma günü deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor maçı hazırlıklarını sürdürürken, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, artık toparlanma zamanının geldiğini söyledi. Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sporda zaman zaman böyle geri gidişlerin olağan şeyler olduğunu belirterek, ligde haftalardır galibiyet almayan
takımların bulunduğunu kaydetti. Mersin İdman Yurdu’nda bugün karakterli, düzenli, sistemli ve çalışkan bir hocanın görev başında olduğunu vurgulayan Kahramanlı, "Eğer ben bir yönetici olarak burada görev yapıyorsam bunun en iyisini yapmak zorundayım. Yapamıyorsam ben burada olmam. Benim futbolcum da hocamızın dediği gibi; eğer bu formayı giyiyorsa hakkını vermek zorunda. Futbolcunun işi sahaya çıkıp oynamak, başarılı olmaktır" diye konuştu.
Başarının olmadığı yerde ne futbolcuların ne de yönetimin olamayacağını dile getiren Kahramanlı, "Herkes bu formanın hakkını vermek zorunda. Biz yönetim olarak, teknik ekip olarak bugüne kadar hep futbolcularımızla iç içe olduk. Onlarla oturup, kalktık. Zaman zaman sıkıntılarımızı, eksilerimizi, artılarımızı ortaya koyduk. Onlarla birlikte çalıştık, onlarla birlikte hareket ettik. Bunları bir yere kadar yaparsınız ama bir yerden sonra ’kusura bakmayın’ der ve karşısında durursunuz. Herkes işini, görevini
yapacak. Biz görevimizi ve sorumluluğumuzu yapıyorsak, futbolcu da sahaya çıkıp işini ve görevini yapacak, sorumluluğunu yerine getirecek. O formanın hakkını verecek, vermek zorundadır. Biz hiç mazeret aramıyoruz. Biz o sahaya çıktığımızda ne olursa olsun, işimizi en iyi şekilde yapmamız lazım. Her türlü olumsuzluğa rağmen sahada oynayıp kazanmamız lazım" şeklinde konuştu.
Futbolcuların bunun bilincinde olması gerektiğini, ne tür bir olumsuzluk olursa olsun bunu bir mazeret kabul etmeden sahaya çıkıp oynaması ve kazanması gerektiğini belirten Ali Kahramanlı, şöyle devam etti:
"Takımımız 3 haftadır kötü gidiyor, kupa maçını da kaybettik. Bizim için kupa da önemli, her şey bizim için önemli. Bugün Mersin İdman Yurdu’nu Türkiye konuşuyorsa, bunu devam ettirmek zorundayız. Biz ne dedik? ’Mersin İdman Yurdu, hiçbir zaman asansör takım olmayacak’ dedik. ’Her zaman kendi ismi ile iyi bir şekilde söz ettirecek’ dedik. O nedenle bu sonuçlar bizim için eksidir. Ama biz toparlayacağız. Tabi ki sakatlarımızın olması ve kardeşimizin vefatı bunların hepsi bir etkendir. Bunlar hep üst üste
geldi. Bunlar tabiki bir biri ile bağlantılı şeylerdir. Ama ne olursa olsun hayat devam ediyor, herkes işinin başındadır. Herkes görevinin ve sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunun bilincinde ve farkında olması lazım. Ben, çok kısa süre içinde toparlanıp yolumuza devam edeceğimize inanıyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.