YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 12:17

ÇBB`DEN MEVZUAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

A
A
A
ÇBB`DEN MEVZUAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) belediye çalışanlarına yönelik ‘Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi.
Osmaniye Belediyesi’nin ev sahipliği ile gerçekleşen toplantı Gala Tesislerinde yapıldı.
Ev sahibi nedeniyle toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Uzun yıllar belediyede çalışmış birisi olarak zaman zaman belediye başkanlarının da değişen mevzuatlar karşısında zorlandıklarına şahit oluyoruz. Ben bu eğitim seminerini düzenleyen Çukurova Belediyeler Birliği’ne, Birlik başkanımız Tarsus Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a, katılımları dolayısıyla çevre belediye başkanlarımız ve personellerine teşekkür ediyorum” dedi.
2012 yılının ilk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten ÇBB Başkanı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhnaettin Kocamaz, ev sahipliğinden dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür etti. Kocamaz, "Çukurova Belediyeler Birliği olarak personellerimizin değişen mevzuatlar karşısında bilgi ve tecrübelerini paylaşmak amacıyla, Türkiye Belediyeler Birliği’nin eğitim seminerlerine destek olmaktayız. Amacımız değişen mevzuatlarla ilgili bölge belediye çalışanlarının bilgilendirmek ve belediyeler arası diyalogu daha da geliştirmektir. ÇBB olarak yurt içinde ve yurt dışında bu tür bilgilendirme ve eğitim toplantılarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ÇBB Başkanı Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya ev sahipliğinden dolayı hediye sunuldu.
Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı, Maliye Bakanlığı Muhasebat Baş Kontrolörü Erkan Karaaslan’ın sunumuyla başladı.
Karaaslan, ‘5018 sayılı Kanun Kapsamında Harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlileri, muhasebe yetkilileri ve sorumlulukları, son Sayıştay değişiklikleri ve yıl sonu muhasebe işlemleri’ hakkında bilgi verdi.
Bilgilendirme toplantısının ikinci gününde ise İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi Tahir Tekin tarafından ‘Genel İhale Süreci, doğrudan temin uygulaması, ihale bütçe ilişkisi, işçiliğe dayalı hizmet alımları’ konusunda bilgi verecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Genel Meclisinde yeni dönem heyecanı Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Yeni seçilen 37 il genel meclisi üyesi, ilk toplantıda meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeler için oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda 37 oyun 36’sını alan Muammer Özcura İl Genel Meclisi Başkanlığına tekrar seçildi. Meclis Birinci Başkan Vekilliğine MHP’li Ümit Çimen, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine AK Partili Hüseyin Doğan seçildi. Meclis Asil Katip üyeliklerine Sadık Sarı ve Emin Volkan Çelik, Meclis Katip Yedek üyeliklerine Davut Karakurt ve Ömür Eldiven seçildi. Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, yaptığı açıklamada, "Kütahya birlik beraberlik içerisinde güzel hizmetleri, çalışmamızı görecek inşallah. Biz daha önce yaptığımız İl Genel Meclisi’nin başarısını Özel İdarenin başarısını aynı şekilde sürdürmeye çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin, inşallah yola devam. İl Genel Meclisi’nin Milli Eğitim’den AFAD’a sadece köyler ve kırsal kesim değil, 546 köyümüzün altyapısı, içme suyu, kanalizasyonu, yolu ana sorumluluğumuz. Bunun yanında Milli Eğitim’e, okullara, afet durumlarında sağlık kurumlarına destek olmak gibi her konuda bize düşen görevler var. Belediye ile işbirliği içerisinde, geçmişte olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz.Biz programlı gidiyoruz. Geçmişteki il genel meclis üyelerimizin ve idaremizin almış olduğu programlar var. Programlarımız aciliyet sırasına göre gerçekleşiyor. Birinci önceliğimiz, her zaman olduğu gibi, içme suyu, kanalizasyon ve yol. Bundan sonraki gelen taleplere ve imkanlara göre değerlendiriliyor. Bu şekilde zaten programlarımız da aksama olmaz. Yeni gelen arkadaşlara da bu programlar hakkında kısa bilgilendirme yapıldı. Aynı şekilde devam edeceğiz, inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mecliste 18 AK Parti’nin üyesi, 12 Milliyetçi Hareket Partisi, 5 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Yeniden Refah Partisi, toplam 37 üyemiz var" diye konuştu.