GENEL - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:03

VALİ KIRAÇ VE EMNİYET MÜDÜRÜ BİLKAY AKILLI SINIF AÇILIŞINA KATILDI

A
A
A
VALİ KIRAÇ VE EMNİYET MÜDÜRÜ BİLKAY AKILLI SINIF AÇILIŞINA KATILDI

Ankara Anıttepe Yerleşkesi’nde kurulan akıllı sınıf, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın telekonferans sistemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı.
e-Devlet ve e-Öğrenme yaklaşımına paralel olarak gerçekleştirilen Uzaktan Eğitim Projesi kapsamında Polis Akademisi Anıttepe ve Gölbaşı kampüslerine birer adet akıllı sınıf kuruldu. Projenin yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olduğu belirtilirken, projenin maliyeti Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkisi dahilinde Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılandı. Yapılan eğitimlerin dijital olarak kaydedildiği, 7 gün 24 saat erişime açık olan yaklaşık 25 kişilik akılı sınıfların ayrıca simülasyonlu atış
sistemine sahip olduğu, bu sayede normal mermi kullanılmayacağından atış maliyetlerinin azalacağı dile getirildi.
Anıttepe Yerleşkesi’ndeki açılışa telekonferans ile katılan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, "Emniyet birimlerimiz son teknolojiyi en iyi şekilde kullanmakta ve bilgi paylaşımı gerçekleştirmektedirler. Yaklaşık 25 kişilik olan sınıflarda tüm emniyet sınıfları ile bağlantı gerçekleşmektedir" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yapılan projelere katkılarından ötürü teşekkürlerini sunan Kıraç, "Simülasyon atışları ile maliyetsiz atış eğitimleri de başlamış oldu. Yapılan çalışma e-Devlet uygulaması çerçevesinde önemli bir projedir. İzmir güvenlik açısından Türkiye’de önde gelen illerdendir. İzmir’in var olan bu güvenlik ortamı daha iyi duruma gelecektir" diye konuştu.
Telekonferans sistemi ile emniyet sınıflarına canlı bağlantı yapan Bakan Yıldırım da, "Yapılan çalışmanın tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Emniyet teşkilatımız bilişim teknolojileri ile eğitim yapacaklardır" dedi.
Konuşmaların ardından simülasyonlu atış gösterimi gerçekleştirildi. Akıllı sınıf açılışına telekonferans sistemi ile İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir