YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 13:24

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

A
A
A
ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

Sivas’ın Suşehri ilçesinde yaklaşık 7 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.
Suşehri ilçesinde bulunan Kemalpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yarıyıl karne töreninde öğrencilere karnelerini Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru verdi. Heyecanları yüzlerinden okunan öğreniciler karnelerini dikkatle inceledi. Kemalpaşa İlköğretim Okulu’ndaki yarıyıl karne töreninde okulda ilk 3 dereceye giren öğrencilere ilçe idarecileri karneleriyle birlikte çeşitli hediyeler verdi. Kemalpaşa İlköğretim Okulu’nda öğretmenlerle bir araya gelen Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Öğrencilere hitaben de konuşma yapan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "İlçemizde eğitim kadromuz gayet güzel. Eğitim, ülkemizin en önemli meselesi ve değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu meselenin en güzel parçalarıdır. Yarıyıl tatiline girmeden önce sıkıntısız bir yarıyıl geçirdik. Ülkemizin geleceği çocuklarımız için ne yapsak azdır. Mükemmel yoktur her şeyin en iyisini yapmak için çalışacağız. Mutluluğu ve sevinci paylaşmak için bir arada çalışarak en iyiyi yakalayacağız ve ikinci yarıyılda heyecanla daha çok çalışacağız. Eğitim kalitemizi artırmak için birçok yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Mümkün olanın en iyisini yapmak için akademik başarının yanı sıra yetenekli çocuklarımızı da keşfetmemiz lazım. Eğitim çıtasını yükseltmek için memleketimizin geleceği olan çocuklarımıza en iyi imkanları sunmamın gayreti içerisinde olacağız. Topluma faydalı bireyler yetiştirirsek, ülkemiz iyi hizmetler görür. Dünün çocukları şimdinin büyük birer bireyleri olarak karşımızda durmakta. Başarısızlığın mazereti hiçbir zaman olmaz. Hükümetimizin de eğitimde yapmış olduğu ciddi çalışmalar ve gayretler sonucu büyük mesafeler kat edilmiştir. Bizlere sağlanan teknolojik nimetleri en iyi şekilde kullanıp rehavete kapılmamalıyız. Bu bağlamda eğitim camiasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarıyıl tatilinin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de yaptığı konuşmada, öğrencilere sosyal hizmetin devam edeceğini belirterek, "2011 yılında eğitim evlerimizin birçoğuna sahip çıktık ve özellikle okul önlerinde ciddi çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızı yeni eğitim öğretim yılı içerisinde de sürdüreceğiz. Yine Suşehri Belediyemizin Kılıçkaya Baraj sahasında hayata geçirdiği tesislerinde eğitimcilerimize birçok sosyal hizmetlerimiz olmuştur. Bu yeni dönemde de eğitim camiamıza baraj sahamızdaki tesisimizde birçok değişik sosyal hizmetlerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru da tatile giren öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.
Ankara Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti. “2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara” Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti: "OECD’nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." Müfredatı seyrelteceklerini vurgulayan Tekin, "Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var" diye konuştu. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" cevabını verdi.