YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 16:41

KOMEK, YENİ DÖNEME YENİ KURS MERKEZLERİ İLE BAŞLAYACAK

A
A
A
KOMEK, YENİ DÖNEME YENİ KURS MERKEZLERİ İLE BAŞLAYACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) yeni eğitim dönemine yeni kurs merkezleri ile başlayacak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin örnek meslek edindirme kurslarından olan KOMEK’in her geçen gün büyüyerek Konya’nın en büyük ailesi konumuna geldiğini söyledi. Meslek edindirmede bir marka olan KOMEK’in 100 bine yakın mezunu ve kaliteli eğitimci kadrosu ile başarılarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, Konya’da ve ülke dışında kurs merkezi sayısının yeni eğitim döneminde 21’e ulaşacağını vurguladı. Fiziki, sosyal ve kültürel belediyeciliğe teknolojik ve ekolojik belediyecilik ayaklarını da ekleyerek çalışmaları sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Akyürek, yeni bir KOMEK merkezi açarken de Sosyal Doku Haritası’ndan yararlandıklarını kaydetti. Başkan Akyürek, çeşitli bölgelerde yaptıkları anket çalışmaları sonucunda Konya merkezdeki kurs merkezlerine, Hocacihan ve M1 Tepe Real AVM Kurs Merkezleri’nin eklendiğini ifade etti.
YURTDIŞI KURS MERKEZİ SAYISI 4’E ÇIKTI
KOMEK’in Üsküp, Kalkandelen ve Saraybosna’da TİKA işbirliği ile açtığı kurs merkezlerine Kosova’nın başkenti Priştina da eklendi. Hem Konya, hem de Türkiye için son derece önemli olan Balkan ülkelerindeki merkezlerde ülkeler arası ilişkilere katkı sağladıklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Priştina’daki merkezde ebru, ahşap boyama, takı tasarım ve kurdele nakışı kursları verilecek. 100’den fazla branşta eğitimlerini sürdüren KOMEK’in yeni dönem kayıtları 1-8 Şubat tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Yeni bir meslek edinmek, sanatla uğraşmak ve bir alanda kendini geliştirmek isteyenleri KOMEK’e kayıt yaptırmaya davet ediyorum" dedi.
Hocacihan KOMEK, giyim, mefruşat, takı tasarım, kurdele nakışı, aerobik; M1 Tepe Real AVM KOMEK ise satış görevlisi, İngilizce, Arapça, ebru, takı tasarım, aerobik ve resim branşları ile yeni döneme başlayacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir