DÜNYA - 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:07

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 8 HAFTA SONRA KAZANDI

A
A
A
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 8 HAFTA SONRA KAZANDI

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında Manisaspor’u 3-2 mağlup ederek 8 haftalık galibiyet hasretine son verdi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, maça çok iyi başladıklarını belirterek, "İki takım da 8 haftadır kazanamıyordu. Kazanamamak üzerimizde baskı oluşturuyordu. Futbolcu kardeşlerim bunun bilincindeydi. İlk dakikalarda 3-0’lık skor elde ettik. Bir o kadar da net pozisyonlar kaçırdık. İkinci yarı 10 kişi kaldıktan sonra onlar 2. golü buldu. 10 kişi kalmamıza rağmen iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Futbolcu arkadaşlarımı tebrik
ediyorum. Üzerimizde olumsuz bir hava vardı, bugün bunu kırdığımızı düşünüyorum. Kazanmak tek hedefimizdi. Böyle güzel bir futbolla kazandığımız için mutluyuz" dedi.
Arif Erdem, geçen hafta futbolcularının daha iyi olması gerektiğine yönelik demecinin farklı değerlendirildiğini anlatarak, "Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklama şuydu, bugünün futbolunda kahveden 11 tane adam çıkarsak, onlar bile bir şeyler oynayabilir. Sonuçta futbol o kadar gelişti ki herkes bir şey oynamaya çalışıyor. Ben futbolcularımı asla öyle bir şeyle itham etmem. Çünkü ben de futboldan gelen bir insanım. Benim futbolcularım her zaman daha iyi oynamalı, daha çok istekli olmalı, daha çok savaşmalı.
Her takım bir şey oynuyor zaten. Ama bizim kaliteli takımımız, çok daha iyi şeyler yapmalı diye söylemiştim. Fakat bunun futbolcularımı itham ettiğim şeklinde değerlendirilmesi beni üzdü. Kesinlikle futbolcularıma karşı öyle bir ithamım yoktur" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Oğuzhan Bahadır, uzun zamandır galibiyet alamadıkları için stresli olduklarını belirterek, iyi hazırlandıkları karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Lecivert-turunculu ekibin futbolcusu Zeki Korkmaz ise Manisaspor maçını kazanarak, kötü gidişlerine son verdiklerini, çıkışlarını Fenerbahçe maçında da sürdürmek istediklerini ifade etti.
Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, iki takımın da 8 haftadır kazanamadığını dile getirerek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor bugün bu seriye son verdi. Biz ise 9. maça çıkardık. Rakibimiz maça iyi başladı, 19. dakikada 3-0 öne geçti. Bu goller direncimizi ve hevesimizi kırdı. Sonra biraz toparladık oyunu, 3-2’ye getirdik. Rakibimiz 10 kişi kaldı, 3-3 yapabilirdik ama 3-2 kaybettik. Yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.
Kemal Özdeş, hafta içinde Samsunspor ile yapacakları karşılaşmada çıkış yakalamak istediklerini belirterek, "Samsunspor maçında bu takım tekrar ayağa kalkacak ve kazanmaya başlayacak diye düşünüyorum. Üzerimizdeki takımlarla çok büyük bir puan farkı yok. Altımızdaki takımlarla puan farkını açmalıyız. Umarım bunu gerçekleştiririz. Takımıma inanıyorum, güveniyorum" ifadesini kullandı.
Manisasporlu futbolcu Yiğit İncedemir de maça kötü başlamalarına rağmen ikinci yarıda beraberliği getirecek pozisyonlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini anlattı.
Manisasporlu oyuncu Bülent Cevahir ise ilk dakikalarda kalelerinde 3 gol görmelerine rağmen mücadeleyi bırakmadıklarını kaydederek, "Maçı çevirebilecek pozisyonlar yakaladık ama bunu başaramadık. Üzgünüz. Önümüzdeki Samsunspor maçıyla çıkış yakalamak istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir