YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 16:25

TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

A
A
A
TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kar sebebiyle 9 köyde taşımalı eğitime ara verildi.
Şehir merkezinde sokakları beyaza bürüyen kar kalındığı yüksek kesimlerde 40-50 santimetreye kadar çıktı. Gece eksi derecelere düşen sıcaklık sebebiyle sokaklar buz tutarken, özellikle sabah saatlerinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Gece etkisini artıran kar yağışı ve buzlanmaya karşı mücadele sürerken, Karayolları ekipleri Mezitler bölgesi ile Ümitalan mevkilerinde 24 saat karla mücadele ediyor.
İnegöl’ün sıkıntılı bölgelerinden Mezitler’de trafik akışında herhangi bir aksama yaşanmazken, bölge trafik ekipleri ve jandarma trafik ekipleri güzergah boyunca sürücüleri yavaş gitmeleri ve gerekli bölgelerde zincir kullanmaları konusunda ikaz ediyor.
İl Özel İdaresi, Orman İşletmesi ve İnegöl Belediyesi’ne ait araçlar ise gece gündüz köy yollarında kar kürüyor. İnegöl’e bağlı köy yollarında kapanma olmadığı bildirilirken, yoğun kar yağışının özellikle dağ köylerinde hayatı zaman zaman olumsuz etkilediği belirtildi.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, kapalı olmamasına rağmen risk oluşturabileceği gerekçesiyle Yeniyörük, Kozluca, Konurlar, Sarıpınar, Çaylıca, Hacıkara, Gülbahçe, Sungurpaşa ve Tokuş köylerinde taşımalı eğitime bir gün ara verdiklerini, taşımalı sistemle eğitim gördükleri merkez okullara giremeyen yaklaşık 300 öğrencinin izinli sayıldığını, hava şartlarına göre yarın bu köylerde eğitime devam edilip, edilmeyeceğine karar verecekleri söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir