YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 15:08

BAŞKAN FADILOĞLU, VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

A
A
A
BAŞKAN FADILOĞLU, VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nurtepe parkında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
İlçede yapılan çalışmaları gezen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nurtepe Mahallesi’nde revizyona sokulan Nurtepe parkında incelemelerde bulundu. Mahalle aralarında bulunan parklar başta olmak üzere bir çok parkın sil baştan elden geçirildiğini ve yeniden yapılandırdıklarını dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Parklarımızı, insanlarımızın içerisinde rahatça oturacağı, çocuklarımızın oynayabilecekleri hoş mekanlar haline getiriyoruz. Mahallelerimizde bulunan parkları yeniden dizayn ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bir yandan yeni parklar oluştururken, bir yandan da atıl vaziyetteki parkları ele alarak onlara yeniden hayat vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu yapılan hizmetlere sahip çıkması ve koruması en büyük arzumuz” dedi.
Nurtepe Parkı’nın revizyona girmesi ve tekrardan yapılandırmasından dolayı mutluluklarını dile getiren Nurtepe mahalle sakinleri ve esnafı, "Çalışmalar bizleri çok mutlu etti. Parkımız çok yıpranmıştı. Şimdi çok güzel çalışmalar yapılıyor. Daha modern bir parka sahip olmuş olacağız. Çocuklarımızın daha rahat bir ortamda eğlenmeleri için en ince ayrıntıya kadar düşünmüşler. Hizmetler göz önünde fazla söze gerek yok. Allah emeği geçenlerden ve Belediye Başkanımızdan razı olsun” dediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.