ASAYİŞ - 23 Ocak 2012 Pazartesi 10:00

KAYIP PİLOTU ARAMA ÇALIŞMALARI TEKRAR BAŞLADI

A
A
A
KAYIP PİLOTU ARAMA ÇALIŞMALARI TEKRAR BAŞLADI

İzmir’in Foça ilçesinde, düşen askeri uçağın enkazının çıkarılması ve kayıp pilot Serkan Sağır’ı arama çalışmaları sabah saatlerinde tekrar başladı.
İzmir’in Foça ilçesi Ramadan burnu mevkiinde geçen pazartesi günü eğitim uçuşu yaparken düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait T-37C tipi uçağın enkazının yaklaşık 5 mil açıkta ve 125 metre derinlikte olduğu belirlenmişti. Hava, deniz ve karadan yapılan araştırmalar sonunda Türkiye’de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar’ın cansız bedeni denizden çıkarıldı. Pakistanlı pilotun cesedinin çıkarılmasının ardından kayıp pilot Serkan Sağır’ı bulmak için arama kurtarma çalışmalarına hız veren
ekipler hava şartlarının düzelmesiyle birlikte bu sabah yeniden başladı. Arama kurtarma ekipleri, hava şartlarının düzelmesi üzerine kayıp pilot Sağır’ı bulmak için bölgeye geri döndü. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir mayın arama gemisi, bir denizaltı kurtarma gemisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait hücumbotlar denizden çalışmaya devam ederken, Hava Kuvvetleri’ne ait bir helikopter ve uçak havadan çalışmaları sürdürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir