YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 09:16

KARS’TA İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİ 22 TEMMUZ’DA TAMAMLANACAK

A
A
A
KARS’TA İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİ 22 TEMMUZ’DA TAMAMLANACAK

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2012 yatırım programında birinci önceliklerinin içme suyu arıtma tesisleri olduğunu belirtti.
Başkan Nevzat Bozkuş, İHA’ ya yaptığı açıklamada, Kars halkının sabırsızlıkla beklediği içme suyu arıtma tesislerinin en kötü ihtimal 22 Temmuz 2012 tarihinde tamamlanarak kente 24 saat kesintisiz su vereceklerini söyledi.
İçme suyu arıtma tesislerinde soğuk havaya rağmen yüklenici firma tarafından yoğun bir şekilde çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş; “2012 yatırım programında birinci önceliğimiz Kars halkının sabırsızlıkla beklemiş olduğu arıtma tesisinin tamamlanarak, şehir merkezine 24 saat su vermek. Bu iş programına göre baktığınızda da 22 Temmuz yüklenici firmanın iş programına göre işi bitirme tarihi yani en kötü ihtimal bu tarihte tamamlanmış olacak. İçme suyu ve 24 saat vereceğiz. Arıtılmış, kullanılabilir, içilebilir bir su vermiş olacağız” dedi.
YÜKLENCİ FİRMA TARAFINDAN ARITMA TESİSLERİNDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, arıtma tesislerinde soğuk ve kış rağmen çalışmaların aralıksız yapıldığına dikkat çekti.
Başkan Bozkuş; “Şuan da arıtma tesisi ile ilgili yüklenici firmanın çalışması yoğun bir şekilde devam ediyor. Yani kışın ağır şartlarına rağmen birimler arası özellikle üniteler arası galeri sistemi oluşturuldu. Galeri sitemi içerisinde geçen çelik boruların hepsi döşendi. Sadece üniteler içerisinde çelik boruların kaynağı yapılıyor. Bunun arkasından makine donanım çalışmasına geçecekler. Ve orada 350 metreküplük bir beton atılacak o tamamlandığında tamamıyla arıtma tesisinin her yönüyle şekli şeması ortaya çıkacaktır. Yüklenici firmada nerde noksanım var mantığıyla çalışmalara yaklaşıp ve en kısa süre içerisinde yani bizim hedefimiz en kötü ihtimal 12 Haziran’da devreye almak 1 ay yaklaşık test süreci olacak. Test sürecinden sonra da 22 Temmuz’da inşallah kısmet olur ise suyu vereceğiz” diye konuştu.
770 BİN METRE KARELİK ALANDA KENTSEL TASARIM PROJESİ
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kentsel Tasarım Projesi’nin Kars’ın çehresini değiştireceğini kaydetti.
Yapımına bu yıl başlanacak olan Kentsel Tasarım Projesi ile Kars’ın tarihi ve kültürel varlıklarının restorasyonlarının yapılacağını belirten Bozkuş; “Kentsel Tasarım Projesi yani taht düzü dediğimiz bölgede 770 bin metre kare alan içerisinde 6 ay civarında bir süreçte Kentsel Tasarım Projesi hazırlandı. Bu Ordu Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazımpaşa Caddesi ve yine 2 kilometrelik Kars Çayı’nın etrafında çevre düzenlemesi, Harakani Hazretleri’nin bulunduğu bölgede restore işinin yapılması, biraz önce saydığımız caddelerde sokak sağlıklaştırması ve tescilli binaların tarihi binaların restore edilmesi. Arkasından Kars Çayı’nda ise 2 kilometrelik kısmında çayın çevresinde çevre düzenlemesi ve yine buna bağlı olarak piknik alanları, yürüyüş alanları, tiyatro sahneleri, aşıklarımıza yani ozanlarımıza yönelik burada yine bir düzenleme yapılacak. Çocuk oyun grupları ve piknik alanları olacak. Burada birinci etap olarak İstikam Çay Bahçesi ile Millet Bahçesi Kültür Turizm Bakanlığımızın yatırım programına sunuldu. Çünkü bu uygulama projeleri hazırlanmıştı. Bu sene başlanıp yapılacak” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, seçim sürecinde Kars halkına verdikleri sözleri yerine getireceklerini vurguladı. Bozkuş, 22 proje ile Karslıların karşısına çıktığını ve bu projelerin hepsini hayata geçireceklerine dikkat çekti.
Başkan Bozkuş, Karslıların sabırlı olmalarını ve yapılan hizmetlerin kalıcı olması çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.