YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 14:25

KAYMAKAM NALBANT VE TAMER KIRBAÇ’TAN DUYGU SAĞANAĞI

A
A
A
KAYMAKAM NALBANT VE TAMER KIRBAÇ’TAN DUYGU SAĞANAĞI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevindeyken, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Tamer Kırbaç, önceki gün düzenlenen karne dağıtım töreninde Kaymakam Nihat Nalbant’ın sözleriyle duygusal anlar yaşadı.
Ayvalık’ta sömestre tatili nedeniyle Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Kaymakam Nalbant ile birlikte katılan Tamer Kırbaç tören sonrasında okul müdürü Hakan Pastacı’nın odasında çay içilirken muhabirimizin sorusunun ardından duygusal anlar yaşandı. Basın mensupları, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’a ‘ilçenin en başarılı Milli Eğitim Müdürlerinden biri olarak kabul edilen Kırbaç’ın, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayin edilmesiyle ilgili olarak düşüncelerini sordu.
Trabzon’da daha önce vali muavinliği görevinde bulunduğunu kaydeden Nalbant, söz konusu atamaya Kırbaç adına sevindiğini ve her İlçe Milli Eğitim Müdürünün hedefinin İl Milli Eğitim Müdürü olmayı arzu edeceğini düşündüğünü kaydederek, “Ama tabii bizim için bu bir kayıptır. Her şeyden önce güzel bir kardeşimizin yoksunluğunu hissedeceğiz. Kendisi göreve geldiği ilk günden bu yana benim ilçedeki eğitim alanında en büyük destekçimdi. Görev süreci içinde kendisiyle olumsuz herhangi bir şey yaşamadık. Dolayısıyla, Tamer Kırbaç kardeşimin Trabzon’a İl Milli Eğitim Müdürü olması, Ayvalık için büyük bir kayıpken, onun tayini ise hem Trabzon, hem de ülkemizin milli eğitimi için büyük bir kazançtır. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın bu cevabının ardından, Trabzon’a tayini ile ilgili düşünceleri sorulan Tamer Kırbaç ise, Nalbant’ın kendisi hakkındaki güzel düşüncelerine teşekkür ederek, “Ben kendisiyle tanışmaktan ve onunla birlikte çalışmaktan büyük onur duydum. Keyif aldım. Ayvalık’ta eğitim alanında yapılan hizmetlerin gerçekleşmesinde onun memuriyet hayatına bir eğitimci olarak başlamasının yanı sıra bizi şevklendiren, destekleyen bir gücü olmasaydı. Bu hizmetlerin gerçekleşmesi zaman alırdı. Bu yüzden ben kendisinden her şeyden önce çok şey öğrenmiş biri olarak bu güzel ilçeden ayrılmış olacağım. Ayvalık’ta çalıştığım süre içinde Sayın Nihat Nalbant’ın tecrübesi ve devlet terbiyesi ve yönetim tecrübesi adına kazanımlarımı memleketimizin başka köşelerine de taşımaya çalışacağım” dedi.
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Ayrılığın hüzün verici bir durum olduğunu vurgulayan Kırbaç, “Bu tayinlerin güzel tarafı ise yeni atandığımız yerlerde iş hayatımıza yeni bir sinerji ve heyecan vermesidir. İnşallah bizim için bir üst görev olan yeni görevimizde buradaki tecrübelerimizi en iyi şekilde kullanabilme şansımız olur. İnşallah bize güvenenleri mahcup etmeyiz” diye konuştu.
Kaymakam Nihat Nalbant’ın, Tamer Kırbaç’ın açıklamaları nedeniyle duygulandığı gözlenirken, Kırbaç’ın da gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı. Duygusal anların yaşandığı sırada, Kaymakam Nihat Nalbant’ın “Ülkesini en çok seven en çok ülkesi için en çok çalışandır” demekle yetindi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir