YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 17:30

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YENİ NİKAH SALONUNU AÇILDI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YENİ NİKAH SALONUNU AÇILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Parkı içerisinde yaptığı yeni nikah salonu, hizmete açıldı. Yeni nikah salonunda ilk evlenen ise belediye personeli oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Parkı içerisinde yeni nikah salonunu tamamlayarak hizmete törenle açtı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Aktekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Akaydın, Karaalioğlu Parkı içindeki nikah salonunun yeni proje kapsamında yıkıldığını ifade ederek, parkın içinde yapılacak Kültür Merkezi’nde çok daha güzel olacağını belirtti.
Akaydın, “Kültür Merkezi projesi kapsamında çok yakın zamanda evlendirme salonunu, evlilik müzesi ve konferans salonuyla birlikte hizmete açacağız. Ama bu arada geçici olarak burayı planladık. Burası son derece düşük bir sermayeyle inşa edildi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve EKDAĞ şirketimizin tamamen kendi çabalarıyla inşaat tamamlandı. Belediyenin imece projelerinden keyif alıyorum” dedi.
Bu geçici nikah salonunun çok tutulacağını belirten Mustafa Akaydın, bölgenin yeni evlenen çiftlerin fotoğraf çektirme merkezi olduğunu söyledi. Bu nedenle buranın vazgeçilemeyecek bir nikah salonu olabileceğini kaydeden Akaydın, “Büyükşehir Belediyesi burayı ikinci bir nikah salonu olarak kullanmak zorunda kalabilir. Yeni nikah salonumuz” ifadesini kullandı.
İLK NİKAH BELEDİYE PERSONELİNİN
Yeni nikah salonunda ilk evlenen çift ise Büyükşehir Belediye personeli Fulya Aslan ile Ali Murat Gürşen oldu. Nikahı da Başkan Akaydın kıyarken, çiftin nikah şahitleri ise Genel Sekreter Mehmet Aktekin ile Taşkın Görünmez oldu. Başkan Akaydın, nikah cüzdanını geline teslim etti, genç çifte ömür boyu mutluluk diledi.
250 KİŞİLİK NİKAH SALONU
Büyükşehir Belediyesi eski nikah salonunun bulunduğu bölgeye de içerisinde büyük bir nikah salonu da bulunan bir kompleksin temelini atması amaçlanıyor. Karaalioğlu Parkı’ndaki eski nikah salonun olduğu bölgeye ise 2 katlı Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Kompleksi kurak. 2 bin metrekare kapalı alanı olması düşünülün komplekste, 250 kişilik nikah salonu ile Aile ve Evlilik Müzesi yer alacak. Ayrıca komplekste, 200 kişilik konferans salonu, fuaye ve sergi alanı yer alacak.
Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Kompleksi’nde ise kafeteryalar, nikah sonrası aktivitelerin gerçekleşebileceği yerler, düğün ve evlilik ritüellerine ilişkin sürekli ve geçici sergiler, evliliğe hazırlık kursları, anne-baba okulları şeklinde çocuk gelişimine yönelik kurslar ve çocuklara yönelik tiyatro çalışmaları ve sanatsal etkinlikler de yapılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doğu’nun muzu ‘Işkın’ tezgahlarda yerini aldı Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan Doğu’nun muzu diye adlandırılan ’ışkın’, Elazığ’da tezgahlarda yerini aldı. Elazığ’ın Baskil, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ‘ışkın’ 150 liradan satılmaya başlandı. Her yıl nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve Doğu’nun muzu olarak bilinen ışkın, birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Türkiye’de özellikle Elazığ’ın yanı sıra, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ışkının, halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor. Dağ muzu olarak bilinen ışkının Elazığ çevresinden geldiğini belirten satıcı Fuat Nazik, ’’Alacakaya ve Guleman çevresinden geliyor bizde burada satışını gerçekleştiriyoruz. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da burada satmamıza izin veriyor. Batı’da özellikle Alanya’da muz çıkar bizim burada ise muz budur. Doğu’da ışkın olarak geçer. Elazığ’a en son Tunceli’nin Ovacık ilçesinden gelir. Oranın ışkını en güzelidir. Şeker hastalığına, astım hastalığına ve bağırsak hastası olanlar bunu yediği zaman Allah’ın izniyle şifasını bulurlar. Vatandaşların çok büyük bir ilgisi var. Geçen sene ışkın olmamıştı fakat bu yıl çok fazla var. Işkın 2 ay boyunca var ondan sonra bitiyor. Daha arasan da bulamazsın. Fiyatı bu sene 150 liradan satılıyor’’ dedi.