YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 20:36

BAŞKANI ALICIK, BASIN MENSUPLARINI ONURLANDIRDI

A
A
A
BAŞKANI ALICIK, BASIN MENSUPLARINI ONURLANDIRDI

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla basın mensuplarına plaket verdi. Düzenlenen ödül töreninde hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Ünlü’nün plaketini babası Mehmet Nuri Ünlü aldı.
Nazilli Sümer Park Rekreasyon alanı içerisinde bulunan Lara Restrontta basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Alıcık, gazeteciliğin fedakarlık ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen ödül töreninde Başkan Alıcık, basın mensuplarının sorunlarını da dinledi.
Toplumun bilgilendirilmesinde, hak ve özgürlüklerin gelişiminde önemli rol oynayan basının, demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Alıcık konuşmasında; “Gazetecilerin, yaşadıkları sıkıntıları, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden aşacaklarına inanıyorum. Gelişen teknoloji ile habercilik hız kazandı. Nazilli’de görev yapan gazeteci arkadaşlarım ilçenin sorunları ile yakından ilgili ve sorunlarının çözümüne önemli katkılar veren, bizlere yardımcı olan, bir çalışma anlayışı içindedirler. Kendilerine bu olumlu ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Alıcık, konuşmasının ardından Nazilli’de görev yapan basın mensuplarına plaket verdi. Törende geçtiğimiz ay geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Ünlü’nün plaketini babası Mehmet Nuri Ünlü aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.