GENEL - 12 Ocak 2012 Perşembe 15:28

16 YARGITAY ÜYESİNE MAZBATALARI VERİLDİ

A
A
A
16 YARGITAY ÜYESİNE MAZBATALARI VERİLDİ

Yargıtay üyeliğine seçilen 16 üyenin mazbata törenine katılan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, yargı işlemlerinin hızlandırılmasıyla ilgili çalışmaları içeren pakete ilişkin, "Paket meclisten çıksın hep birlikte göreceğiz. 6 Eylül’deki Adli Yıl açılış töreninde yaptığımız konuşmada da dedik, tutukluluk süresi kural olarak ceza haline getirilemez" dedi.
Yargıtay üyeliğine atanan 16 üye için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) tören düzenlendi. Törene Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Arslan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, Yargıtay ve Danıştay üyeleri katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, artan yüksek mahkemelerin artan iş yükü nedeniyle yargının işlemesinin önünde de önemli bir engel olduğunu söyledi. Bu engelin aşılması için çeşitli önlemlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Hamsici, bu kapsamda Yargıtay ve Danıştay’da daire ve üye sayılarının artırıldığını, tetkik hakim sayısının da yine alınacak önlemler çerçevesinde artırıldığını ifade etti. Hamsici ayrıca Bölge Adliye Mahkemelerinin de faaliyete geçmesiyle yargının daha
da hızlanacağını söyledi.
Hamsici’nin konuşmasının ardından yeni üye olan 16 Yargıtay üyesine cübbeleri giydirilerek, mazbataları verildi.
Törenin ardından verilen kokteylde ise Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kaynak, yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan paketle ilgili görüşlerini Adalet Bakanlığı’na iletip iletmedikleri şeklindeki bir soru üzerine, bu konuyla ilgili görüşlerini 6 Eylül’de düzenlenen Adli Yıl açılış töreninde ifade ettiklerini söyledi.
Yargının temel amaçlarından bir tanesinin davalarda hızlı ve adil karar verilmesi olduğunu belirten Kaynak, "Paketten ne çıkacak tam olarak bilmiyorum. Meclis’ten çıksın, hep birlikte göreceğiz. 6 Eylül’de yaptığımız konuşmada da dedik, tutukluluk süresi kural olarak ceza haline getirilemez" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir