YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 14:24

SALİHLİ EML’DE LİSANSLI SPORCU REKORU

A
A
A
SALİHLİ EML’DE LİSANSLI SPORCU REKORU

Salihli Endüstri Meslek Lisesi olarak 400 lisanslı sporcu ile Ege Bölgesi’nde okullar arasında en fazla sporcuya sahip olduklarını belirten Okul Müdürü Cihat Yakar, sporcu yetiştiren bir okul kimliğine sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Spor dallarının çoğunluğunda başarı elde ettiklerini belirten Yakar, "400 tane lisanslı sporcu ile okul olarak Ege Bölgesi’nde en fazla lisanslı sporcuya sahibiz. Okulumuzda futbol, basketbol, kız voleybol, yıldız - genç güreş, kız-erkek karate, hentbol, badminton, masa tenisi, tekvando, kız-erkek kros, atletizm, kız -erkek judo olmak üzere toplam 16 ayrı branşta Salihli Endüstri Meslek Lisesi olarak Manisa’da sportif alanlarda başarılarımız devam ediyor. Bu yıl yapılan ve devam eden müsabakalarda kros erkek takımımız Atatürk koşusunda Salihli birincisi, Manisa şampiyonu kız kros takımımız Salihli birincisi Manisa üçüncüsü oldular. Genç erkek güreş takımımız Manisa ikincisi, Yıldız erkek güreş takımımız Manisa ikincisi olurken, basketbolda ise erkekler Manisa üçüncüsü oldular. Şu anda bazı müsabakalar devam ediyor. Eminim onlarda da başarı elde edeceğiz. Okulumuz tam anlamıyla bir spor merkezi konumundadır. Meslek lisesi olarak spora önem veriyoruz. Amacımız bütün öğrencilerimizi spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı birey yetiştirmek ilkesindeyiz. Sporcularımızı yetiştiren beden eğitimi öğretmenlerimiz Fikret Gezer, Gülseren Uysal, Yasin Nişli ve Tacettin Arslan’a teşekkür ediyorum." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl 23 Nisan’da valilik makamına oturan Muhammed, “Bingöl’de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz” Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl’de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, makamını temsili olarak merkez İmam Hatip Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. Bu makamlara ileride bu çocukların oturacağını belirten Vali Usta, “Bugünlerde makamların temsili olarak çocuklarımıza devredilmesini çok önemsiyorum. Çünkü bu makamlar, bu mevkiler ileride bu çocuklar olacak diye düşünüyorum. Bu anlamda bugün de valilik makamına temsili olarak valimiz sayın Muhammed Berke’ye teslim ediyoruz. İnşallah Muhammed büyüdüğü zaman, diğer arkadaşlarımız da büyüdüğü zaman bu makamlara oturacaklar” dedi. Makamda temsili kurum amirlerine talimatlar veren Muhammed Berke, bugünlük belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç’a, deprem bölgesi Bingöl’de çok katlı ve dayanıksız yapılarak izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Muhammed Berke, “İlimiz deprem bölgesi olduğu için 6,7 ve 8 katlı ile dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz, destek vermeyeceğiz. Bu konuda siz ne düşünüyoruz?” dedi. Bingöl Belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç ise, “Ben de aynı fikirdeyim, aynı şeyi düşünüyorum. 4 kattan fazla yapılmasını istemiyoruz” diyerek soruyu yanıtladı.