YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 17:56

AYVALIK’TA 40 KİLOLUK YAVRU ORKİNOS BEREKETİ

A
A
A
AYVALIK’TA 40 KİLOLUK YAVRU ORKİNOS BEREKETİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ege Denizi’nde bulunan İlyosta adası açıklarında Celal Balkur adlı bir balıkçının ağlarına takılan 40 kiloluk orkinos satışa sunulduğu balıkçı tezgâhında vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Yetişkinlerinin 100 ile 200 kilo arasında olduğu belirtilen yavru Orkinos balığının, parça parça ve kilosunun 20 TL’den vatandaşlarca adeta kapışılarak satılması ise büyük bir ekonomik durgunluğun yaşandığı Ayvalık’ta balıkçı tezgâhının yüzünü güldürdüğü gözleniyor. Ayvalık’ta Barbaros Caddesi’ndeki Gözde Balık Ürünleri adlı balıkçı tezgâhının çalışanı Yaşar Çarıkdiken, daha önce de 25 kiloluk yavru bir orkinosu tezgahlarında satışa sunduklarını kaydederek, “Bilinenin aksine Orkinosların denizlerimizde sayıları son yıllarda ciddi bir artış gösteriyor. Bugün 40 kiloluk bu orkinosu tezgaha koyar koymaz vatandaşlarımızın balığa ilgisi büyük oldu. Denizlerin dev canlılarından olan yavru orkinos kısa sürede 800 TL hasılat yapmamızı sağladı. Allah bin bereket versin. İşlerin durgunluğunda ağlarımıza takılan orkinos sayesinde 4 balıkçı ailesinin 3’er günlük nafakası çıktı” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.