GENEL - 22 Ocak 2012 Pazar 15:44

SİLİFKE`DEKİ FIRTINADA İNEKLER TELEF OLDU

A
A
A
SİLİFKE`DEKİ FIRTINADA İNEKLER TELEF OLDU

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş Köyü Hurma Mahallesi’nde, aşırı rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin kopması neticesinde akıma kapılan iki inek telef oldu.
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Gemalmaz’a ait iki inek, otlatılması amacıyla evlerinin arka bölümündeki meraya bırakıldı. Aşırı rüzgar nedeniyle kopan elektrik telleri ise, su birikintisi olan alana düşünce, orada otlayan iki inek de elektrik akımına kapılarak telef oldu.
İnekleri kurtarmaya çalışan Mustafa Gemalmaz’ın oğlu, Cihangir Gemalmaz ise annesi Sergül Gemalmaz’ın, elektrik tellerinin koptuğunu son anda fark edip oğlunu uyarmasıyla, oğlu Cihangir Gemalmaz’ı ölümden kurtardı. Gemalmaz, "Havalar soğuk olduğu için inekleri evin arka kısmında bulunan meraya otlamaya bıraktık. İneklerde su birikintisinin olduğu bölgede otluyordu. Elektrik telleri aşırı rüzgar nedeniyle kopunca, ineklerin ve su birikintisinin olduğu alana düştü. İki tane ineğim elektrik akımına
kapılarak telef oldu. Tek geçim kaynağımız buydu. Allahıma şükürler olsun ki oğlu elektrik akımına kapılmaktan kurtuldu. Devlet yetkililerimizden yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
Cihangir Gemalmaz ise inekleri gördüğünde, suyun içerisinde çırpındıklarını belirterek, "Boğazına limon kaçtığını zannettim. Yerdeki elektrik tellerini görmemiştim. Tam ineklerin yanına gidiyordum ki annem telleri fark etti ve beni uyardı. Bende elektrik akımına kapılmaktan son anda kurtuldum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.