GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 17:21

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DİNÇER`İN KONYA ZİYARETİ

A
A
A
MİLLİ EĞİTİM BAKANI DİNÇER`İN KONYA ZİYARETİ

Konya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Okullar Hayat Olsun" projesini uygulayan okulu inceleyerek projeyle ilgili protokol imza törenine katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Okullar Hayat Olsun’ projesinin protokol imza töreni ve örnek okulu görmek için Konya’ya geldi. Kocatepe İlköğretim Okulu’na giden Bakan Dinçer, burada web tasarımı, Arapça, step, aerobik kuaförlük, ebru ve Osmanlı Türkçesi kurslarını ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Dinçer, öğrenci velileri ile de sohbet etti. Dinçer daha sonra Okullar Hayat Olsun projesinin protokol imza töreni nedeniyle Dedeman Otel’e geçti. İmza törenine Bakan
Dinçer’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Törende konuşan Başkan Tahir Akyürek, "Konya olarak çok güzel programları icra ediyoruz. Bu projenin ilk örneklerinin Konya’da olması bizi mutlu ediyor. Bu proje okullarla kent halkının bütünleşmesini sağlayacak bir proje. Okullarımız aslına evimiz gibi olmalıdır. Şuanda hazırlanan Okullar Hayat Olsun projesini görünce okulların bizzat içinde sorumluluğunu üstlenen bir yapıyı gördük. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız ama en önemli görev öğretmenlerimizin" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Ülke içinde eğitimin hem niteliğini, hem de niceliğini geliştirmek durumundayız. Tüm dünyada mesela hayat boyu öğrenme kavramı gelişti. Hangi çağda olursa olsun insanlar sürekli kendilerini geliştirmek üzere eğitimle meşgul oluyor. Dünyada ortalama hayat boyu öğrenme yüzde 14 iken Türkiye’de yüzde 2. Ülkemizde yüzde 4 oranında okuma yazma bilmeyen insanımız var. Okullardan mezun olduktan sonra okuma alışkanlığının yeni bir eğitim alma alışkanlığımızın olmadığını
kabullenmemiz lazım. Eğitim sadece öğretmen ve öğrenci arasındaki bilgi aktarma değildir. Okul, sınıf, koridor, okul bahçesi ve ev eğitim yeridir" şeklinde konuştu.
YENİ PROJELER BAŞLIYOR
Yeni projelerin başladığına değinen Bakan Dinçer, "Fatih Projesi üzerinde çalışıyoruz. 17 ilde 51 okulda akıllı tahta ve çocuklarımıza tablet bilgisayar vereceğiz. Onlar bu sayede daha verimli bir eğitim alacak ama kara tahta dönemi de korunacak. Z kütüphane projesini hayata geçiyoruz. Bilgisayar ve kütüphane aynı yerde olacak. Çocuklarımız dersini tamamlamak ve hatta oyun oynamak için o bilgisayar laboratuvarlarını kullanabilecekler. Biz çocuklarımızın internet kafelerden uzak durmasını istiyoruz. Okul
bahçelerinin yeniden tasarlanmasını ön gördük. Bahçede yeşil alan, tören alanları için yer, spor alanları, çocuk parkları, öğretmen arzu ettiği yerde dışarıda eğitim alacak yerler tahsis etmeliyiz. Okulları geleneksel oyun alanlarının olduğu yer hayal ediyoruz. Biz okullarımız içinde yaşadıkları mahallenin hayatı olsun istiyoruz. Okullarımızı eğitimin dışında pek hayat taşımıyor. Okullarımızın da hayat bulmasını arzu ediyoruz. Bugün yapacağımız protokol Türkiye’ye örnek olsun. Her okulumuz bu projeye layık"
dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir