YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 15:22

RUMELİ TÜRKLERİNDEN İLK ZİYARET DÜNDAR’A

A
A
A
RUMELİ TÜRKLERİNDEN İLK ZİYARET DÜNDAR’A

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanlığı’na seçilen Necati Karadeniz, ilk ziyaretini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a yaptı. “En büyük destekçilerimizden biri sizsiniz” diyen Karadeniz’e, Başkan Dündar’da desteklerinin süreceği mesajını verdi.
Önemli bir Balkan göçmeni nüfusun yaşadığı Osmangazi’de göreve geldiği günden bu yana Balkanlarla ilişkileri her geçen gün daha da güçlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iş birliğini sürdürüyor. Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanlığı’na seçilen Necati Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleri kendilerine verdiği destekten dolayı göreve gelir gelmez ilk olarak Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.
Karadeniz’e yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Mustafa Dündar, dernek başkanlığı görevinin önemine dikkati çekti. “Üstlendiğiniz görev çok önemli. Özellikle Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ciddi çalışmaklara imza atmış, Bursa’da yaşayan göçmenler için büyük önem taşıyan bir dernek. Hepimizin oralarla bir akrabalık bağlantısı var. Bu bağ dernekler aracılığıyla kurulunca tabandan güçlü bir bağ kurulmuş oluyor. Bu bakımdan sizlerin gücü ve çalışmaları her iki taraf için de önemli” dedi.
“Rumeli ve Balkan Türklerinin bizlerin desteğine ihtiyacı var” diyen Dündar, “Kurulan ilişkiler beraberinde toplumsal, kültürel ve ekonomik ilişkileri de getiriyor. Bizler elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeter ki Balkan ülkelerinde huzur olsun, barış olsun bu her iki taraf içinde büyük nimet” dedi. Osmangazi Belediyesi olarak kardeş belediye faaliyetleriyle de ilişkilerin sürdürüldüğüne değinen Dündar, bundan sonraki süreçte çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Kendilerine en büyük desteği verenlerin başında Başkan Mustafa Dündar’ın geldiğini vurgulayan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Necati Karadeniz, Dündar’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Karadeniz, önümüzdeki günlerde önemli projelerin de ortak platformlarda gerçekleşebileceğinin de mesajını verdi. Karadeniz, “Başkan Mustafa Dündar’ın yanımızda olması bizim için çok önemli” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir