EKONOMİ - 17 Ocak 2012 Salı 11:34

İNTERNETTE `LOKUM` DEVRİ

A
A
A
İNTERNETTE `LOKUM` DEVRİ

Türk Telekom, ev ve iş telefonu kullanıcısı olup internet hizmetinden faydalanmayan müşterilerini internetle tanıştıracağı devrim niteliği taşıyan ve ’Lokum’ adı verilen yeni hizmetini sundu.
Türk Telekom müşterileri, Lokum hizmeti kapsamında ücretsiz internet bağlantısı ve modemin yanı sıra dopdolu içerik sunan Lokum internet sitesinden ücretsiz olarak faydalanabilecek, ihtiyaç duyduklarında saatlik ve günlük internet paketlerini ekonomik satın alabilecekler.
Türk Telekom tarafından ev ve iş telefonu kullanıcılarına sunulan ’tadımlık internet hizmeti Lokum’, Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ve Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer’in katılımıyla gerçekleşen bir toplantıyla tanıtıldı.
"6 YIL ARADAN SONRA PERAKENDE İNTERNET PAZARINA KUVVETLİ BİR GİRİŞ YAPIYORUZ"
Toplantıda konuşan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, "Çalışmalarımızı içinde olduğumuz topluma hizmet ve değer katmak amacıyla yürütüyoruz. Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümüne destek olma vizyonumuz doğrultusunda pazarı genişleteceğine ülkemizdeki internet kullanımını arttıracağımıza inandığımız devrim niteliği taşıyan bir hizmeti başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Lokum adını verdiğimiz yeni hizmetimizle 6 yıl aradan sonra perakende internet pazarına kuvvetli bir giriş yapıyoruz" dedi.
Gökhan Bozkurt, 2011 yılının ekonomi ve finans dünyası açısından çok zor olduğunu Türkiye’nin ekonomik krizden en az zararla çıkan ülkelerden biri olarak dikkat çektiğini vurgulayarak, "Türk insanına daha yenilikçi hizmetler vermeyi ümit ediyoruz. Bu sektör Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak lokomotif bir sektör olacak. Bölgenin iletişim sektörlüğü liderliğini hız kesmeden sürdürüyoruz" diye konuştu.
10 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozkurt, Türkiye’yi bir iletişim merkezi haline getirdiklerini belirterek, "170 bin 500 km fiber optik kablo döşedik ki bu dünyayı 4 kez dolaşmak anlamına geliyor. 2005 yılı verilerine göre yurt dışı çıkış hızımızı 40 kat arttırdık. Son altı yılda müşteri sayısı 1,5 milyondan 6,5 milyona çıktı. Biz datayı günümüzün petrolü olarak görüyoruz. Kasım 2011 yılı itibariyle kişi başına data kullanımı 21 GB’a yükseldi. Bu kullanım 2007 yılında
4.4 GB’dı. ’Dünyayı konuşturan Türk’ adlı küresel marka yolunda yaptığımız çalışmalarla yatırımlarımızın sonuçlarını göreceğiz" dedi.
"LOKUM HİZMETİMİZ MÜŞTERİ ODAKLI, KOLAY ERİŞİMİ OLAN VE AVANTAJLI BİR HİZMET OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR"
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise "Türk Telekom olarak amacımız müşteri odaklı, bütünleşimiş iletişim çözümleri sağlayarak her zaman ve her yerde müşterilerimize hızlı, kaliteli, ekonomik hüzmetler sunmak. Lokum hizmetimiz de tam olarak bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş, müşteri odaklı, kolay erişimi olan ve avantajlı bir hizmet olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.
LOKUM İSMİ NERDEN GELDİ?
Erem Demircan, Lokum ismini bulmakta çok zorlandıklarını, çalışanlarına, müşterilerine projenin ismi konusunda uzun süre danıştıklarını ancak bir gün kahve içerken yanında gelen tadımlık lezzetin kendilerine ilham verdiğini ifade ederek, "Projenin ismi konusunda uzun süre düşündük. Ancak bir sonuca varamadık. Bir gün bir toplantıda kahve içiyorduk. Yanında tadımlık da bir şeyler getirmişlerdi. O an bir arkadaş, "Projenin ismi ’Lokum’ olsun" dedi. Tadımlık internet kullanımı sağlayan bu kampanya
tüketiciye lokum gibi gelecek" şeklinde konuştu.
"ŞU ANA KADAR 110 BİN ÖN TALEP GELDİ. BU DA GERÇEK ANLAMDA BİR REKOR"
Bilgi çağının yaşandığı bu dönemde internet kullanımını yaygınlaştırmanın bilgi toplumuna geçişte büyük önem taşıdığını vurgulayan Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer de, açıklamasında, "Bu noktada Türk Telekom olarak bize büyük bir görev düşüyor. Sahip olduğumuz teknoloji ve alt yapı sayesinde interneti bugün Türkiye’nin her noktasına ulaştırmış durumdayız. 81 ilde, sayısı bin 600’ü aşkın Türk Telekom ofisi ve bayimizle internetten faydalanmak isteyen herkesi ’Lokum’ hizmetimizle
tanıştıracağız. Lansmandan kısa bir süre geçmesine karşın şu ana kadar 110 bin ön talep geldi. Bu da gerçek anlamda bir rekor" şeklinde konuştu.
Türk Telekom yetkilileri şu anda Türkiye genelinde 6.4 milyon potansiyel kullanıcı tahmininde bulunduklarını ifade ederek, "İnsanları bilgisayar sahibi yapmamız gerekiyor. Bunun için Lokum müşterilerine ilerleyen zamanlarda avantajlı bilgisayar sahibi olma fırsatı sunacağız. Geniş bandın yayılması kapsamında bu proje çok önemli bir rol oynayacaktır" dedi.
LOKUM HİZMETİ NEDİR?
Lokum, ev iş telefonu kullanıcı olup da internet hizmetinden yararlanamayanların faydalanabileceği bir hizmet. Hizmetten faydalanmak isteyenlerin tel ızımızı 40 katefon hatları ücretsiz olarak internet bağlantısına hazır hale getiriliyor. İnternete girmek için gereken tak çalıştır kablosuz modem ücretsiz olarak temin ediliyor. Kullanıcılar herhangi bir taahhüt, sözleşme ya da ücret talep edilmeden internet hizmetinden faydalanmaya hazır hale getiriliyor.
Haber, spor, magazin, kadın ve aile, finans, eğlence, fırsat ve indirim gibi farklı kategorilerde birçok bilgi ve haberin yer aldığı ’Lokum’ sitesi ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. İhtiyaç duyduğunda internet hizmeti satın almak isteyenler bir saatlik 1 TL ve günlük 2 TL fiyatla 1 Mbps hız ile internetten faydalanabiliyorlar. Kalan süre bilgilendirmesi, paket bitince otomatik kapanma gibi özellikleri sayesinde kontrollü kullanım imkanı sunan Lokum hizmetinde kullanılan kadar ücret müşterinin telefon
faturasına yansıtılyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.