YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:46

KARAMAN SARIVELİLER`DE KAR KALINLIĞI 1 METRE

A
A
A
KARAMAN SARIVELİLER`DE KAR KALINLIĞI 1 METRE

Yılın 5 ayı kar yağışının yoğun olduğu Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde belediye ekipleri karla kapanan cadde ve sokakları açabilmek için var gücüyle çalışıyor.
Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu ilçe merkezinde belediyeye ait greyderler ve ekipler gece gündüz kar temizleme çalışması yürütüyor. Greyderlerin giremediği yerlerde ise vatandaşlar evlerinin önündeki karı küreklerle temizliyor. Bin 600 rakımlı Sarıveliler ilçesinin Torosların zirvesinde bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hayri Samur, “Kış mevsimi ilçemizde çok sert geçmektedir. Aralık ayının sonlarında başlayan kar yağışı Mayıs ayına kadar devam etmektedir” dedi.
Kar yağışının şiddetli geçtiği zamanlarda ise ilçelerinin Konya, Karaman ve Alanya ile bağlantısının zaman zaman kesildiğine de değinen Samur, “Biz belediye olarak ilçe merkezinde insanların mağdur olmamaları için var gücümüzle karla mücadele yürütüyoruz. Kış mevsiminin zorlu geçtiği ilçemizde halkımızı mağdur etmemek için belediye olarak araç parkımızdaki araçlarımızı tamamen yeniledik” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir