EKONOMİ - 31 Ocak 2012 Salı 12:53

ATO, TEPAV İLE GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI BAŞLATIYOR

A
A
A
ATO, TEPAV İLE GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI BAŞLATIYOR

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu, bir ilke imza atarak ’Girişimcilik Programı’ başlatacak.
ATO’dan yapılan açıklamada, işsizlikle mücadeleye katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin gelişimini desteklemek hedefiyle başlatılan ’Girişimcilik Programı’ ile girişimci adaylarına, kendilerine uygun konuyu "iş fırsatı"ndan "iş fikrine" dönüştürmelerini sağlayacağı belirtilerek, eğitim, fikri uygulamaya koyacak bilgi, danışmanlık, koçluk ve finansman desteği sağlanacağı kaydedildi. Başvurular arasından seçilecek 30 girişimci adayının yararlanacağı programın 22 Şubat’ta başlayacağı kaydedilen açıklamada,
11 Mayıs’a kadar devam edecek programda temel eğitimin ardından pazarlama, muhasebe, hukuk, finans, üretim ve proje yönetimi gibi bir girişimcinin sahip olması gereken yetkinliği kazandıracak teknik eğitim derslerinin verileceği ifade edildi.
Girişimcilere iş planı hazırlayabilme, kaynakları doğru ve etkin kullanabilme gibi niteliklerle, hayat boyu öğrenme alışkanlığının kazandırılacağı programda, hazırlanan iş planının oluşturulacak bir jüriye de sunulacağı bildirildi.
EN BAŞARILI 25 ŞİRKETTEN DENEYİM HİKAYESİ
Program süresinde, alanında deneyimli uzmanların ve başarılı iş adamlarının düzenlenecek seminer ve konferanslarıyla eğitim programında teorinin pratiğe nasıl dönüşeceğini paylaşacaklarını belirtilen açıklamada, ABD’li Harvard İşletme Okulu Profesörü Michael Porter’in öncülüğünde dünyanın en başarılı 25 şirketini belirlemek için oluşturulan All World Network’un Türkiye ayağında seçilen 25 şirketinin yetkililerinin başarı hikayelerini girişimcilere ders olacağını ifade edildi.
GİRİŞİMCİ PROGRAMI KOÇLUK HİZMETİ
Girişimci Programında adaylara, iş fikirlerinin yer aldığı sektörlerle ilgili koçluk hizmeti de verileceği hatırlatılan açıklamada, program sürecinde bir koçla eşleştirilen adayların, yollarına koçlarla birlikte devam edeceği, program sonrasında da an az bir yıl süreyle koçluk hizmeti alabilecekleri bildirildi.
Girişimci Programı’nı bitiren adayların, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) destek programlarına başvurarak 100 bin TL’ye kadar finansman desteği alabileceklerine de değinildi. KOSGEB toplam 3 milyon TL finansman desteğinin sağlayacağı bildirildi.
18 YAŞINI DOLDURAN BAŞVURABİLECEK
Girişimcilik Programı’na katılmak için girişim konusunda teknik bilgiye sahip, girişim konusunun yer aldığı sektöre ilişkin farkındalığı olan, yenilikçi ve sürdürülebilir bir iş fikrine sahip, analitik düşünebilen, motivasyonu yüksek, 18 yaşını doldurmuş ve okur yazar olan herkes başvurabileceği belirtilen açıklamada, girişimci adaylarının ATO, TOBB, TOBB ETÜ, TEPAV ve KOSGEB temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından seçileceği kaydedildi. Jüri seçiminde, üretilebilecek bir ürüne ilişkin demoya ve iş
ortaklığı potansiyeline sahip olanları öncelikle tercih edebileceği ifade edilen açıklamada, Girişimcilik Programı için başvuruların http://girisimcilik.atonet.org.tr web sitesi üzerinden on-line olarak 15 Şubat 2012 tarihine kadar yapılabileceğinin altı çizildi.
ATO BAŞKANI BEZCİ
ATO Başkanı Salih Bezci, yaptığı açıklamada, ekonomik durgunluk ve işsizlik sorununun sadece gelişmekte olan ülkelerin değil artık tüm dünyanın ortak sorunu halini aldığını belirterek, her iki sorunun girişimci sayısının artmasıyla çözülebileceğini söyledi. Ekonominin itici gücünün girişimcilik olduğunu kaydeden Bezci, "Türkiye ekonomisini devler ligine girişimcilerimiz taşıyacak" dedi.
ABD ve Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkenin girişimciliğin önemini kavradığını ve girişimci ekonomi oluşturma çabası içinde bulunduğunu anlatan Bezci, şunları söyledi:
"Gençlerimizin istihdamı yani iş sahibi olması ekonomimiz için çok önemli. Gençlerin iş sahibi olmasının en doğrudan yolu ise işi başkasından beklemeden kendi işinin sahibi olmasıdır. Kendi işinin sahibi olan bir girişimci, sırasıyla kendine, ailesine, semtine, şehrine ve ülkesine katkı sağlayacaktır. Bu katkı ekonomik olduğu kadar, fikri ve moral açıdan da önemlidir. Bu nedenle özellikle gençlerimize, ’başarı hikayenizi mi yazmak istiyorsunuz. Öyleyse iş fikrinizi alın gelin’ diye sesleniyoruz.
Girişimci programımızla gençlerimizin fikirleri fırsata dönüşecektir."
Girişimcilik Programı’na ilişkin toplantının yarın saat 17.00’de ATO Meclis Salonu’nda düzenleneceği, programa katılmak isteyen adayların toplantıya katılarak detaylı bilgi edinebilecekleri kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.