GENEL - 22 Ocak 2012 Pazar 22:15

KARLI YOLDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR DONMA TEHLİKESİ YAŞADI

A
A
A
KARLI YOLDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR DONMA TEHLİKESİ YAŞADI

Adıyaman ve Gaziantep il sınırlarının kesiştiği noktada etkili olan kar yağışı sonrası oluşan buzlanma nedeniyle onlarca araç kaza yaparken, çok sayıda vatandaş saatlerce mahsur kaldı.
İki gündür Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkliyor. Yağış ve buzlanma nedeniyle Gaziantep-Adıyaman karayolu saatlerce ulaşıma kapandı. Gaziantep ve Adıyaman il sınırlarının birleştiği noktada oluşan buzlanma nedeniyle çok sayıda araç kaza yaparken, iki minibüs şarampole uçtu. Kayarak şarampole uçan iki minibüsün taklalar atmasını şans eseri yol kenarında bulunan taş ve ağaçlar önledi. Zincirli araçların dahi mahsur kaldığı yolda onlarca araç ve içerisindeki
vatandaşlar yaklaşık 5 saat boyunca kurtarılmayı bekledi.
Gaziantep ve Adıyaman’a gitmekte olan onlarca vatandaş, akşam saatlerinde donma tehlikesi yaşadı. Havanın kararmasıyla birlikte hava sıcaklığı da git gide düşerken, bazı vatandaşlar ısınmak için metrelerce ilerde bulunan küçük bir markete sığındı. Korku ve paniği aynı anda yaşayan çok sayıda vatandaşa, yine aynı bölgede mahsur kalan vatandaşlar yardım etti.
Gaziantep’te düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı’na katıldıklarını, dönüşte ise yolda mahsur kaldıklarını söyleyen Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Müdürü Abdulkerim Işık,"Kar yağışı nedeniyle erken çıkmaya çabaladık. Buna rağmen Adıyaman-Gaziantep il sınırında yolun buz tutması nedeniyle yolda mahsur kaldık. Güvenlik nedeniyle çok ileri gidemiyoruz. Bizim gibi 5-6 araba daha var. Jandarmaya gerekli bilgiyi verdik. Onları bekliyoruz. Bir araçta gözlerimizin önünde şarampole doğru kaydı. Çok şükür yan
yatmadı. İçinde yolcular vardı. Araçtan çıkan yolcularda korku vardı. Yolcuları tahliye ettik. Araç şuan şarampolde duruyor" dedi.
Saatler sonra vatandaşların mahsur kaldığı bölgeye ulaşan Karayolları ekipleri yolda tuzlama çalışması yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir