GENEL - 07 Şubat 2012 Salı 11:51

SEVGİLİLER GÜNÜ DEPRESYONU!

A
A
A
SEVGİLİLER GÜNÜ DEPRESYONU!

Alışveriş merkezi vitrinlerinin kalplerle süslendiği, çiftler için en özel ve romantik planların yapıldığı 14 Şubat Sevgililer Günü, sevgilisi olmayan kişiler için tam bir kabusa dönebiliyor. Dünyanın dört bir yanında kutlanan bu günde pek çok insan kendini yalnız hissediyor ve depresyona giriyor.
Değişim Terapi ve Psikolojik Danışmanlık’tan Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, özellikle kadınların erkeklere göre daha duygusal olduklarından bu dönemde depresyona girmeye daha meyilli olduklarını belirtiyor. Knudsen, "Sıkıntı, öfke, şaşkınlık, güçsüzlük, kıskançlık gibi duyguların daha çok ortaya çıkmasıyla; sevgilisi olmayan kişiler de mutsuzluk yaşarken, bunalım belirtileri olarak; kendini çirkin görme, yaşlı bulma, çevresinden kaçma ve ümitsizliğe kapılarak evine kapanma şeklinde gözlemlenebiliyor"
diyor.
SOSYAL MEDYA ETKİSİ
Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, Sevgililer Günü sendromunu "Günler öncesinde televizyon ve gazetelerde yayınlanan reklamlar internet ve sosyal medya ortamında gönderilen iletiler Sevgililer Günü için daha çok farkındalık yaratırken, paylaşılan fotoğrafların içerikleri yalnız olan bireyler için imrendirici bir özellik gösterebiliyor" şeklinde ifade ediyor.
Ayşe Yanık Knudsen, günlük hayatta arkadaşları tarafından sevgilisi olmadığı yönünde kötü esprilere maruz kalan kişilerin bu durum kendilerini mutsuz yapması halinde arkadaşlarıyla ilişkilerini tekrar gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Etrafınızda sizi üzen ve mutsuz eden insanlarla aranıza mesafe koyabilirsiniz. Sizi mutlu eden, vakit geçirmekten daha çok hoşlandığınız arkadaşlarınızla birlikte olabilirsiniz" dedi.
NASIL BAŞ EDEBİLİRSİNİZ?
Psikolog Ayşe Yanık Knudsen’e göre Sevgililer Günü’de diğer özel günler gibi duyguların tek bir güne sığdırılamayacağı bir gündür. Bu nedenle bir gün için kendinizi üzmenize gerek yoktur. Sizin gibi sevgilisi olmayan arkadaşlarınızla o güne özel planlar yaparak çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Bu durumu keyifli hale getirmek biraz da sizin elinizde. Her konuda olduğu gibi kendinizi kötü hissettiğinizde ailenizin desteğini almayı ihmal etmeyin. Sevgililer Günü’nün hafta içine denk gelmesi kısmen de
olsa rahatlatıcı bir etki yaratabilir. Günlük iş yoğunluğu arasında normal bir gün geçirmeniz bu durumu kolaylaştıracaktır.
UZMANDAN DESTEK ALIN
Sevgililer Günü’nden bir iki hafta sonra hala bu durumu atlatamazsanız daha ağır bir travma yaşıyor olabilirsininiz. Bu durumda bir uzmandan destek almanız tavsiye ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir