YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 11:53

D.Ü. MESLEK YÜKSEKOKULU`NDAN "KİTAP OKUYAN ÇOCUKLAR" KAMPANYASI

A
A
A
D.Ü. MESLEK YÜKSEKOKULU`NDAN "KİTAP OKUYAN ÇOCUKLAR" KAMPANYASI

Dicle Üniversitesi (DÜ) Meslek Yüksekokulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile başlatılan "Kitap Okuyan Çocuklar" kampanyası çerçevesinde Diyarbakır’da bulunan ilk öğretim ve Lise öğrencilerine ilk etapta 30 bin adet kitap dağıtılacak.
Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar ile İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman arasında bir protokol imzalanarak "Kitap Okuyan Çocuklar" kampanyası düzenlendi. Kitaplar Meslek Yüksekokulu tarafından yayın evlerinden temin edilirken, dağıtımı ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak. Projenin startını vermek için bugün İmam Hatip Lisesinde bir araya gelen Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar ve İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman kitapları
öğrencilere kendileri dağıttı. Kampanya ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Uçar, ilk olarak birkaç bin adet kitap ile bu işe başladıklarını belirterek, "Biz ilk olarak birkaç bin kitap ile bu işe başladık daha sonra bize Hem Üniversite Yönetimi, hem Valilik, hemde Milli Eğitim’den destek gelince bu sayıyı önce 10 bine ardından 30 bine çıkarttık. Amacımız 300 bin adet kitap temin edilmesi ve dağıtılmasıdır. Burada asıl amaç ise çocukların sosyal, psikolojik ve ahlaki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla
Kitap Okuyan Çocuklar kampanyasını başlattık. Dağıtımı yapılacak olan kitapların bütçesi ise Meslek Yüksek Okulu öğrencileri harçlıkları, öğretim görevlilerinin katkıları, hayırsever işadamları ve halk tarafından yapılan bağışlar ile karşılanacaktır" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ise karnelerini almadan önce öğrencilere bu kitapları dağıtmak istediklerini ifade ederek, "Bu kitaplar al götür oku getir tarzında olduğu için oldukça fazla öğrenci faydalanacaktır. İnternet çıktı kitap okumak öldü sözü yanlıştır, bir kitap okurken insan farklı duygulara kapılır. Bu yüzden kitapların yeri bir başkadır. Bu kitapları bütün öğrencilerimizin okumasını istiyoruz" dedi.
Öğrencilere dağıtılan kitapların arasında "Peygamberimizin örnek hayatı" gibi kitaplar yer alırken, bu kitaplar sayesinde öğrencilerin anne babaya saygı, toplumsal fayda ve insani değerlerin öne çıkacağını belirtildi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Uçar, ayrıca kampanyaya destek vermek isteyenlerin kendilerine ulaşması durumunda temin edilecek kitapların öğrencilere dağıtılacağını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir