YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 13:08

AMERİKALI GEZGİNDEN FRANSA’YA KARŞI SAĞDUYU ÇAĞRISI

A
A
A
AMERİKALI GEZGİNDEN FRANSA’YA KARŞI SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kendi yaptığı bisikletiyle 13 yıldır dünyayı dolaşan Amerikalı gezgin Ron Mcgerity, son durağı Fethiye’de Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’i eleştirdi. Sarkozy’in popüler olmak istediğini savunan Mcgerity, “Sarkozy, Türkiye’de Fransa’dan daha popüler oldu” dedi.
Son seyahati için İsviçre’nin Cenevre kentinden 2011 yılı Kasım ayında yola çıkan ve Türkiye’yi bisikleti ile adım adım dolaşmakta olan Amerikalı 59 yaşındaki şoför Ron Mcgerity, 13 yıllık gezisinin son gününde Fethiye’ye geldi. İtalya ve Yunanistan’ın ardından Türkiye’ye gelerek batı sahillerini gezmekte olan Mcgerity, Fethiye’de vatandaşlardan büyük ilgi ve sempati gördü. Cadde ve sokakları bisikleti ile gezerken, halktan olumlu tepkiler alan Amerikalı gezgin, Fethiye’den Kaş’a hareket etmeden önce kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Antalya, Adana ve Hatay’a gideceğini buradan bir aksilik olmazsa Suriye’ye geçmek istediğini ifade eden Ron Mcgerity, ancak devam eden iç karışıklık nedeniyle tedirgin olduğunu söyledi. 13 yıldan buyana 52 ülkeyi elinde haritası ve altında kendisinin yaptığı bisikleti ile gezdiğini kaydeden Mcgerity, Türkiye’de bulunduğu süre içinde insanların kendisini çok sıcak karşıladığını belirterek, “Özellikle Fethiye’yi çok beğendim. Karadeniz’i de adım adım keşfetmek istiyorum. Hava şartları şuanda kötü bu yıl gezemezsem gelecek yıl muhakkak gezeceğim” dedi.
Üzerinde Rivaldo’nun imzalayıp hediye ettiği Olympiakos forması ile bisikletine binen ve Fethiye Cadde ve sokaklarını dolaşan Mcgerity, sözde Ermeni soykırımını görüşen Fransa ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’e karşı Türkiye’de halkın sakin olması gerektiğini savunarak, “Sarkozy, Türkiye’de Fransa’dan daha popüler oldu. Türkiye biraz sakin olmalıdır. Hepimiz kardeşiz. Dünyada futbol oynuyoruz. Halklar arasında her hangi bir şey yok. Tamamen politik siyasetçilerde var. Fransızlar Türkiye’yi çok seviyor. Türkiye’ye gelmek istiyorlar” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.