ASAYİŞ - 08 Şubat 2012 Çarşamba 09:42

KARDEŞLER BERAAT ETTİ

A
A
A
KARDEŞLER BERAAT ETTİ

Zengin bir adamı öldürdükleri iddia edilen iki kardeş beraat etti. İzmirli gayrimenkul zengini 75 yaşındaki Hasan Bayarsan’dan vekalet alıp 2005 yılında Dikili’de öldürdükleri iddiasıyla Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan iki kız kardeş Sediye Kaya (Önel) ve Hediye Şahin delil yetersizliğinden beraat etti.
Öldürülen işadamının kız kardeşleri, beraat kararının bozulması için Yargıtay’a başvuracaklarını bildirdi.
Almanya’da, Nato üssünde uçak teknisyeni olarak çalışıp emekli olduktan sonra İzmir’de yaşamaya başlayan ve hiç evlenmeyen 75 yaşındaki Hasan Bayarsan, Hatay semtinde kendi soyadını taşıyan Bayarsan Apartmanı’ndan 7 daire ve üç dükkan satın aldı. Çeşitli bankalardaki hesaplarında trilyonluk hesabı bulunmasına rağmen çevresinde "Varyemez Amca" ve agresif bir insan olarak tanınan Bayarsan’ın 2004 yılı Ocak ayının ilk günlerinde evine gelmemesi komşularını şüphelendirdi. Apartman sakinleri, polise haber
verdi. Komşuların ihbarı üzerine polis, yaptığı soruşturmada, yaşlı adamın 5’inci kattaki dairesine son günlerinde kimliği belirsiz kadınların girip çıktığı bilgisine ulaştı. Komşularının ihbarı üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şubesi Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, bekar olan Bayarsan’ın en son 2 Ocak tarihinde kendi hesabından emekli maaşını çektiğini ve o günden sonra görülmediğini tespit edildi.
OLAY KARDEŞLERİNE BİLDİRİLDİ
Yaşlı gayrimenkul zengini Bayarsan’dan dokuz ay haber alınamayınca polis durumu Almanya’da yaşayan üç kız kardeşe bildirdi. Türkiye’ye gelen yaşlı adamın kardeşleri Nuriye Hiller, Huriye ve Emine Bayarsan, yaklaşık 30 yıldır görüşmedikleri ağabeylerinin bulunması ve hukuki işlemlerinin takip edilmesi için avukata vekaletname verdi.
Kız kardeşlerle birlikte Hasan Bayarsan’ı arayan polis ve avukat, yaşlı adamın kendi imzasını taşıyan taşınmaz mallarının devri konusunda 32 yaşındaki Sediye Kaya (Önel) noter kanalıyla vekaletname verdiğini belirledi. Konak Tapu Müdürlüğü’nde yapılan incelemede, Sediye Kaya tarafından Bayarsan’ın oturduğu evinin de aralarında bulunduğu yaklaşık değerleri 200 bin TL olan 5 daire ve üç dükkanı, ablası 36 yaşındaki Hediye Şahin ve İsmail D’ye sattığı tespit edildi. Sediye Kaya’nın daha önceden evlenip
boşanan ablası Hediye Şahin’in de, iki daireyi İbrahim A’ya sattığı ortaya çıktı.
Bayarsan’ın kendi adına kayıtlı tapularındaki bu seri değişiklikler üzerine, trilyonu geçen hesaplarına avukatı tedbir koydurdu.Polis tarafından gözaltına alınan Sediye Kaya, Bayarsan’dan çocuk beklediğini ancak daha sonra kürtaj olmaya karar verdiğini, ama kendisine ulaşamadığını söyledi. İki kardeş ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Dikili’de, 16 Ocak 2005’te zeytinlik içinde çalışan işçiler, bir ağacın dibinde üzeri 20 santim toprağa gömülü, kolu dışarıda duran bir ceset gördü. Cesedin Hasan Bayarsan’a ait olduğu tespit edildi.
Kardeşlerinin gayrimenkul için öldürüldüğünü iddia eden 3 kız kardeş Emine Bayarsan, Nuriye Hiller ve Huriye Bayarsan, avukatları Cengiz Varol aracılığıyla gayrimenkullerin geri alınması için "Tapu iptali " davası açarak gayrimenkulleri geri aldı.
İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Sediye Kaya, ifadesinde şöyle konuştu: "Hasan Bayarsan ile yedi yıl birlikte yaşadım.Kendisinden vekaletname alıp dairelerini sattığımı kabul ediyorum, bunun dışındaki iddiaları kabul etmiyorum, ben kesinlikle kendisini öldürmedim. Bayarsan,vekaletname verdikten sonra daireleri satıp istediğim yerde ev alabileceğimi söyledi."
Dairelerin büyük bir bölümünü ablasına sattığını anlatan Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Ona satmamın nedeni ise, daireleri almak isteyen diğer kişiler ucuza almak istiyordu.Bende ucuza gitmesin diye ablama sattım.Hasan Bayarsan’dan hamile kaldım. Ben vekalatnameyi aldıktan yaklaşık 1 ay sonra istem dışı düşük yaptım.Kendisi kaybolduktan sonra sürekli evine gidip, evde olan hizmetçisine bulunup bulunmadığını sordum.Uzun süre geçince kaybolmuş olabileceğinden süphelendim "dedi.
Hediye Şahin ise daireleri satın aldığının doğru olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben o zaman işyerim
vardı, onu işletiyordum.Çok param vardı.Kız kardeşimin daireleri satmak istemesi üzerene ucuza gitmesin diye ben aldım. Hasan Bayarsan, bu dönemlerde tehdit ediliyordu.O semtten ayrılmak için kız kardeşime vekalet vermiş. Kaybolduğu duyulunca, biz sorumlu tutuluruz diye, bende daireleri başkasına sattım. Hatta aldığım fiyatın nerede ise altına sattım ve zarar ettim. Daireleri almak dışında bir şey yapmış değilim. Suçlamayı kabul etmiyorum."
Mahkemeye heyeti, delil yetersizliği nedeniyle müebbet hapis cezası istenen iki kız kardeşin beraatine karar verdi.
Ölen Bayarsan’ın kız kardeşleri karara itiraz edeceklerini söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara HDP’li eski milletvekili Güzel’in yargılanmasına devam edildi Ankara’da dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan eski HDP Milletvekili Semra Güzel’in yargılanmasına devam edildi. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Semra Güzel, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları ve bazı HDP’li milletvekilleri salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumuna yazılan müzekkereye bu aşamada cevap gelmediğini bildirdi. Söz alan Cumhuriyet Savcısı sanığın sahte kimlikle yakalanmış olması nedeniyle kaçma şüphesi bulunduğundan dolayı tutukluluk halinin devam etmesini mahkeme heyetinden talep etti. Mahkeme başkanının söz vermesi üzerine konuşan Sanık Güzel, “Ben hastane randevuma denk gelse dahi iptal edip duruşmaya katılıyorum. Ancak gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik. Soyut ifadeleri olan dinlenmesi gereksiz bir tanık” ifadelerini kullandı. Güzel’in avukatıysa savcının mütalaasına katılmazken, müvekkilinin beraatini talep etti. Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme Güzel’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. Olayın geçmişi Adıyaman’da 2017’de terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora’nın cep telefonunda, birlikte çekildikleri fotoğraf çıkması üzerine eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı. İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında ’yakalama kararı’ çıkarılmış, Güzel 2 Eylül’de başkası adına düzenlenen sahte kimlikle İstanbul’dan Edirne’ye giderken yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine dair TBMM kararı ise 23 Aralık 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güzel’in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.
Antalya Elinde benzin bidonu ile üst geçide çıkıp annesine ve polislere zor anlar yaşattı Antalya’da bir şahıs, elinde benzin bidonuyla üst geçide çıkarak intihara kalkıştı. Polis ekiplerine ve annesine zor anlar yaşatan şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üst geçidin reklam tabelası basamağına çıkarak ayaklarını sarkıtan Hasan T.’yi gören vatandaşlar durumu 122 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler trafiği yola kapatarak branda açtı. Polis ekiplerinin ikna çalışmalarına cevap vermeyen şahıs 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Yaşar T.’nin serbest bırakılmasını istedi. Hasan T.‘nın zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan üzerine benzin dökmesi ise yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve polis ekipleri muhtemel bir duruma karşı tedbir aldı. Bu sırada olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler ikna etti Olay yerine bir sure sonra şahsın annesi ve abisinin eşi de geldi. Anne ve yengesi şahsı ikna etmek için uzun sure dil dökse de ikna edemedi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Elinde benzin bidonu ile polis ekiplerine ve annesine ecel teri döktüren şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Gazetecilere açıklama yapan Hasan T., abisinin 10 aydır evini kiraya verirken kontrat yapmadığı için tutuklu bulunduğunu iddia etti. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Esenler’de tartıştığı sürücüyü tornavidayla öldüren kurye yakalandı Esenler’de maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle tartıştığı araç sürücüsünü tornavidayla öldüren motokurye yakalanırken, yaşanan kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 301. Sokak üzerinde meydana gelmişti. Dönerci dükkanında çalışan kurye ile cadde üzerindeki araç sürücüsü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışma esnasında kurye, araca tornavida ile zarar vererek olay yerinden uzaklaşmıştı. Araç sürücüsü, sepetteki firma isminden kuryenin nerede çalıştığını görmüş bir süre sonra adam, döner dükkanına giderek kurye ile tartışmaya başlamıştı. Araç sürücüsü ile kurye arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş kavga sırasında kurye, elindeki tornavida ile vurup adamı ağır yaralayarak dükkandan kaçmıştı. Ağır yaralanan adam, ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda A.A. isimli motor kurye yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgulamasında “kasten yaralama”, “taksirle yaralama” ve “motosiklet hırsızlığı” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, araç sürücüsü ile kurye arasındaki kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.