YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:02

SAĞLIK PERSONELİNE ÜREME SAĞLIĞI EĞİTİMİ

A
A
A
SAĞLIK PERSONELİNE ÜREME SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Bartın’da Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üreme Sağlığı Modül" Eğitimlerinin 8. Grup Güvenli Annelik Modül eğitimi tamamlandı.
Üreme Sağlığı 8. grup Güvenli Annelik Modülü hizmet içi eğitimi Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleştirildi. 15 kişiden oluşan 8. grup katılımcılar, Sağlık Müdürlüğü, Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum Kliniği ve Aile Hekimliklerinde görev yapan sağlık personelinden oluşturuldu. 5 gün süren eğitimde katılımcılara 3. Modül olan Güvenli Annelik eğitimi verildi. Uzman Dr. Hürol Aksu, Uzman Ebe Nihal Bayram, Ebe Kübra Gezer, Ebe Zümrüt Gür ve Ebe Hacer Baydemir tarafından verilen eğitimin sonunda katılımcılara eğitim belgeleri verildi. Uzman Dr. Hürol Aksu, üreme sağlığının, insanların tatmin edici ve güvenli bir cinsel yaşamlarının olması, üreme yeteneğine sahip olmaları, üreme yeteneklerini kullanmada karar verme özgürlüğüne sahip olmaları anlamına geldiğini ifade etti.
Uzman Doktor Hürol Aksu, "Türkiye’de Üreme Sağlığı hizmetlerinin kullanabilirliği ve erişebilirliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında Avrupa Birliği’nin desteği ile Türkiye Üreme Sağlığı Programı başlatılmıştır. Beş modülden oluşan üreme sağlığı eğitimlerini ilimizde de tüm sağlık personelinin alması planlanmaktadır. Katılımcıların bu almış oldukları eğitim ile sundukları hizmetlerle, üreme sağılığı hizmet kullanımının yaygınlığının ve kapsamının artırılması, hizmetlere ulaşabilirliğin artırılması, üreme sağlığı göstergelerinde bölgeler arası farklılıkların en aza indirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması, ergenlik döneminde üreme sağlığı/cinsel sağlık bilincinin güçlendirilmesi, gerçekleşen anne-bebek ölümlerinin, ölü doğumlarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir