DÜNYA - 10 Ocak 2012 Salı 23:54

GALATASARAY KUPADA 4. TURA YÜKSELDİ

A
A
A
GALATASARAY KUPADA 4. TURA YÜKSELDİ

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Adana Demirspor’u 4-1 yenerek, 4. tura yükseldi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tur atlayarak, istediklerini aldıklarını söyledi. Terim, Adana Demirspor karşısına, oynayanlar, uzun zamandır oynamayanlar ve gençlerden bir karışımla çıktıklarını söylerken, "Sezon başından beri dinlendiremediğim bazı oyuncuları, dinlendirme fırsatım oldu. Bazı oyuncuların ise sorumluluk almalarını istedim. Arkadaşlarımız iyi işler yaptılar ve sonucu aldılar. Sonuçtan memnunum. Önemli olan turu
geçmekti" dedi.
Galatasaray’da Servet ve Gökhan’ın savunmada yaptıkları hataların hatırlatılması üzerine, ferdi hatalara çare bulunamadığını dile getiren Terim, "Hep kendi hatalarımızla verdiğimiz pozisyonlar, bu durum net olarak ortada. Herkes şansını iyi kullanmalı. Muhakkak ki hatalar olacak. En iyi 11’i çıkarmak isteriz. Ama bu kadar çok hata beklemiyordum. Arkadaşlarımız daha dikkatli olacaktır. Belki, ’Nasıl olsa kazanırız’ duygusu, ama doğru değil" diye konuştu.
Kaleci Ufuk’un başarılı performansına da değinen Terim, kaleci antrenörü Taffarel’e övgülerde bulunurken, "Kendisi önemli bir kaleciydi, antrenörlüğü de öyle. Muslera, Aykut ve Ufuk çok değiştiler ve pozitif yönde değişmeye devam edecekler. Taffarel’e teşekkür ediyorum. Bu olumlu değişimi Taffarel’e borçluyuz" ifadelerini kullandı.
Fatih Terim, yedek ağırlıklı kadronun gelecek kupa maçlarında da sahada olup olmayacağının sorulması üzerine, "Biz tüm kadroyu oynatmaya çalışıyoruz. Oyundan çıkanın, oyuna girenin fark etmediği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Ama bir çekirdek kadro var. Bu arkadaşlarımızın bir çoğu oynuyor. Diğerleri de zorlamak ve onları geçmek zorundalar. Bir sonraki turda da gerekirse böyle oynarız. Ben Galatasaray forması giyen her oyuncudan aynı performansı beklemek zorundayım. Büyük kulüplerde şans geldiğinde
formayı alacaksınız. Sonra şans gelmeyebilir. Kullanamazsanız, şikayet etme hakkınız yoktur. Arkadaşlarımızı bu bilinçle hazırlamaya çalışıyoruz. Uzun bir maratondayız. Hastalığı, sakatlığı, cezalı durumu var. Herkes şans bulacaktır" açıklamasında bulundu.
Ara transfer döneminde ismi geçen futbolcuların hatırlatılması üzerine Terim, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Basel’de oynayan Arnavut futbolcu Şakiri’yi dün başkan Ünal Aysal’ın da açıkladığını aktaran tecrübeli teknik adam, "Şakiri’yi tabii ki istiyorum. Temmuz ayında hafif geçtik, ama bu sefer ciddi şekilde istiyoruz. Kulübümüzün hamlesi var" dedi.
Ankaragücü oyuncuları Turgut Doğan Şahin ve Uğur Uçar için, daha önce kulüp başkanlarının Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı’ndaki isteği üzerine ilgilenmediklerini aktaran Terim, Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu’nun bugün kendisini aradığını ve ona da aynı prensipte devam ettiklerini söylediğini belirtirken, "Fakat Hakan Kutlu bu konuda bir sorun olmadığını söyledi. Bundan sonrası yönetimin işi" demekle yetindi.
Manisasporlu Yiğit İncedemir konusunda Abdürrahim Albayrak’ın görüşmeleri sürdürdüğünü ve belli bir noktaya gelinmesi halinde bu transferin gerçekleşebileceğini anlatan Terim, yeniden gündeme gelen Keita içinse, "Benim böyle bir isteğim olmadı. Oradan istek gelebilir. Israrla geliyor. Bizim içimizde böyle bir gelişme yok. Şu an için böyle bir tasarrufumuz yok. Bizde oynamış değerli bir oyuncu. Sezon başında gelen teklife sıcak bakmıştık, ama şu an için kararlaştırdığımız bir şey yok" şeklinde konuştu.
Fatih Terim, kariyeri boyunca forma giydiği iki takım olan Adana Demirspor ve Galatasaray’ın karşılaşmasıyla ilgili olarak, farklı duygular yaşadığını belirtirken, Adana Demirspor taraftarlarının kendisine yarısı Adana Demirspor, yarısı ise Galatasaray olan özel bir forma hediye ettiklerini aktardı.
Karşılaşmada Galatasaray’ın 2 golüne imza atan Sercan Yıldırım, performans olarak hala istenilen seviyede olmadığını belirterek, "Daha iyi bir Sercan izlettireceğime inanıyorum. Dakika ve forma şansı bulduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Gol atıp, atmamak önemli değil, takıma faydalı olabilmek önemli. Gerçekten benim mevkimde oynayan oyuncular çok kaliteli, çok başarılı oyuncular. O yüzden işim zor. Ama elimden gelenin en iyisini yapıp formayı almak istiyorum. Daha sonra gol
atıp, takıma faydalı olmak benim için daha önemli" dedi.
Genç futbolcu Mertan Caner Öztürk ise karşılaşmada elinden geleni yaptığını ifade ederek, "Hocamızın bize güvenip sahaya sürmesi önemli. Bizim için çok büyük bir tecrübe oldu. Elimden geleni, hocamızın dediğini yapmaya çalıştım. İyi performans gösterdiysem ne mutlu bana" diye konuştu.
ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Durmuş Ali Çolak, oyuncularının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu dile getirdi. Çolak, maçta çok önemli pozisyonlar bulduklarını, ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Oyuncularımın ortayı koyduğu mücadele ve futboldan son derecede memnunum. Sonuç ile oyun ters orantılı" dedi.
Karşılaşmada net pozisyonlar bulduklarını kaydeden Durmuş Ali Çolak, "Maçın kırılma anı Ayhan’ın kırmızı kartlık pozisyonuydu. Yakaladığımız pozisyonları gol yapabilseydik daha farklı bir skorla ayrılabilirdik. Oyuncularımı, Galatasaray’ı ve bizi desteklemeye gelen taraftarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çolak, Ayhan’ın 32. dakikadaki pozisyonda gole giden oyuncularına faul yaptığını anlatarak, "Bana göre o pozisyon kırmızı karttı. Çünkü oyuncumuz gole gidiyordu" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.