YEREL HABERLER - 30 Ocak 2012 Pazartesi 12:06

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ`NDEN "MİKRO KREDİ“ VE “KÖY İÇME SULARI YÖNETMELİĞİ”

A
A
A
KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ`NDEN "MİKRO KREDİ“ VE “KÖY İÇME SULARI YÖNETMELİĞİ”

Kütahya İl Genel Meclisi’nin Ocak ayındaki oturumda teklifi olarak gündeme gelen “Yoksul ve Dar Gelirli Vatandaşlara Yönelik Mikro Kredi Uygulaması” ve “Köy İçme Suyu Tesisleri İşletme-Bakım ve Onarım Yönetmeliği” konularında araştırma ve inceleme yapmak üzere Uşak’a çalışma ziyaretinde bulunuldu.
İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Araştırma (Ar-Ge) İşgücü Ve Çeşitli İşler Komisyonu üyeleri Uşak İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş ile görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Remzi Günay ve Araştırma (Ar-Ge) İşgücü ve Çeşitli İşler Komisyonu Başkanı Hüseyin Özüak ile birlikte her iki komisyon üyeleri Mehmet Taşkıran, Suat Bilgili, Mehmet Karaca, Recep Uslu, Süleyman Dursun, Alaattin Kaçan, Mustafa Şen ve İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Ali Kaçar ziyarette hazır bulundu. Uşak İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıda Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş tarafından komisyon üyelerine Uşak’ta ki “Mikro Kredi Uygulamaları “ ile “Köy İçme Suyu Tesisleri İşletme-Bakım ve Onarım Yönetmeliği” hakkında geniş bilgi verildi.
Uşak ziyareti hakkında açıklama yapan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Remzi Günay, "İl Genel Meclisimizin Ocak -2012 toplantılarında idare teklifi olarak gündeme gelen yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik 2003 yılından itibaren uygulana gelen “Mikro Kredi” uygulamaları ve “Köy İçme Suyu Tesisleri İşletme-Bakım ve Onarım Yönetmeliği” konularının incelenip araştırılması için Plan ve Bütçe Komisyonumuz ve Araştırma (Ar-Ge) İşgücü ve Çeşitli İşler Komisyonlarımıza Şubat–2012 Meclis çalışmalarında görüşülmek üzere havale edilmiştir. Bilindiği üzere bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoksullukla mücadelede önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu manada yoksulluğun önlenmesi ve özellikle dar gelirli ailelerin kadın bireylerinin gelir getirici faaliyette bulunarak kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak için ülkemizde 2003 yılından bu yana uygulanan “Mikro Kredi” çalışması önemli yer tutmaktadır. Kadınlarımızın kullanacakları küçük kredilerle el becerisi ürünlerini değerlendirerek aile bütçelerine katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Bu tür çalışmalar aynı zamanda kadınlarımızın ülke iş gücüne olan katılımını da arttıracaktır. Bugün dünyada 150’nin üzerinde Ülkede, Türkiye’de 59 ilde “Mikro Kredi” uygulaması yapılmaktadır. Bir diğer konu ise; içme sularının tasarruflu kullanılması ile kaynakların korunmasını amaçlayan “Köy İçme Suyu Tesisleri İşletme - Bakım ve Onarım Yönetmeliği’nin hazırlanmasıdır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir