YEREL HABERLER - 28 Ocak 2012 Cumartesi 15:22

GÜNDÜZ`DEN `MUHALEFET` ELEŞTİRİSİ

A
A
A
GÜNDÜZ`DEN `MUHALEFET` ELEŞTİRİSİ

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, şuanda iktidarın karşısında ’cılız bir muhalefet’ olduğunu, kendilerininse projelerle ortaya çıkıp, ’etkin bir muhalefet’ görevi üstleneceklerini söyledi.
Beraberindeki partililerle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek, burada ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ile görüş alış-verişinde bulunan Gündüz, 10 yıllık siyasi süreç içinde iktidar olma yerine önceliklerin iyi bir muhalefet olarak siyaset tarihinde yer almayı ve daha sonra iktidar olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Siyasetin toplumun her kesimini ilgilendirdiğini ifade eden Gündüz, “22 yaşında Büyük Anavatan Partisi’ni kurarak Türk siyasi hayatında en genç genel başkan oldum. Önce kendimizi bu halka tanıtıp muhalefet olmanın gerekliliklerini ortaya koyacağız. İktidarın karşısında cılız kalan bir muhalefetin olduğu Türkiye’de Huzur Partisi olarak etkin bir muhalefet görevi üstleneceğiz. Somut projelerle ortaya çıkacağız. Şubat ayının sonuna kadar Sayın Başbakana sunulmak üzere Anayasa değişikliğine ait görüş ve önerilerimizi paket halinde bir dosya hazırlayarak görüşlerimizi aktaracağız” dedi.
Henüz teşkilatlanma çalışmalarına başlamadıklarının da altını çizen Emanullah Gündüz, bu konuda gerekli adımların da en kısa sürede atılacağını belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ise, tüm siyasi partilere eşit durduklarını ve öncelikli kaygılarınınsa halkın haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesi olduğunu söyledi. Öte yandan ziyarette; ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Aladağ ve Durmuş Ali Başkan da hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) Dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı, o anlar kamerada Bursa’da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Kestel ilçesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavat dükkanının önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şaban Alper’e arkadaşı Jack Roussel Terrier cinsi Zeyna isimli köpeği hediye etti. Zeyna ile arkadaş olan Alper, işe giderken köpeğini de yanına aldı. Öğle saatlerinde hava alması için köpeğini dışarı bağlayan Alper, bir süre sonra hayatının şokunu yaşadı. Köpeği yerinde göremeyen Alper, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda, bir çocuk ile kadının köpeğin yanına geldiği, sonrasında kadının köpeği severken tasmasını söküp götürdüğü anlaşıldı. Durum üzerine Şaban Alper, polis ekiplerine haber verdi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalınan Zeyna isimli köpeği bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan Şaban Alper, “Öğle saatlerinde bir müşteri içeri girerek yapıştırıcı sordu. Fiyat verdik, dışarıya çıkıp bir daha dükkana girdi. O esnada çalışanımız, ‘Abi köpek yok’ dedi. Çalışanım öyle deyince hemen dışarı çıktım, ancak bir şey göremedim. Kamera kayıtlarını aldım. Kameralarda bir kadın ile çocuğun köpeğin yanına geldiğini gördüm. Kadın köpeği severken, tasmasını çıkarıp kaçırıyor. Bu durum beni çok üzdü. Çünkü ben onu dükkanımın önüne bağlıyordum, herkes çok seviyordu. Onu sevmeleri benim daha çok hoşuma gidiyordu. Ama maalesef, öğle yemeğini yedirdim ve çalındı. Köpek benim için çok değerli. Maddi değeri önemli değil, bir can değeri var. O benim canımdı” dedi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamera kayıtlarını alarak çalışma başlattı.