YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 09:40

TRABZON`DA SİGARA KAÇAKÇILIĞINDA ARTIŞ

A
A
A
TRABZON`DA SİGARA KAÇAKÇILIĞINDA ARTIŞ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro ekipleri 2011 yılında şehrin muhtelif yerlerinde çoğunluğu araç içersinde olmak üzere yaptıkları denetimlerde toplam 103 bin 427 paket sigara ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro ekipleri 2011 yılında çoğunluğu araç içersinde olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde yaptıkları denetimlerde 103 bin 427 paket kaçak sigara, 156 şişe kaçak içki, 47 ton kaçak çay ele geçirirken, aynı yıl içersinde 228 adet de gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Sözkonusu kaçakçılık olaylarıyla ilgili toplam 164 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.
Öte yandan 2010 yılında yapılan denetimlerde ise 70 bin 256 paket gümrük kaçağı sigara, 746 adet kaçak puro, 149 şişe gümrük kaçağı içki, 61 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 2 bin 63 litre kaçak mazot ele geçirilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. İl protokol üyelerini, sivil toplum kuruluşu üye ve temsilcilerini, esnafları ve vatandaşları nezaketle karşılayan Başkan Aydın, yeni dönemde Osmangazi’de yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgiler verdi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, merkez hizmet binasında bulunan başkanlık makamının kapılarını, kendisine tebrik dileklerini iletmek isteyen vatandaşlara açtı. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile vatandaşları, belirli gün ve saat aralığında makamında kabul eden Başkan Aydın, her kesimden yüzlerce misafirini nezaketle karşıladı. Belirlenen program doğrultusunda, belediye makamını ziyaret eden vatandaşlar, Başkan Aydın’ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Vatandaşlarla görüşerek, talep, öneri ve şikayetlerini dinleyen Aydın, halk tarafından kendisine iletilen taleplerin yerine getirilmesi ve sıkıntıların giderilmesi adına da sık sık not aldırdı. Ziyaretler sırasında vatandaşlarla samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Aydın, “Türkiye’nin en güzel ilçesi Osmangazi’de hemşehrilerimize hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize değer katacak projeleri hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Tebrik ziyaretinden bulunan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kapılarımız tüm halkımıza sonuna kadar açık olacak” dedi.