YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 12:11

ORMANCILARDAN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

A
A
A
ORMANCILARDAN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner ile Mersin Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç’ı ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Torosların yeşillenmesi için vatandaşlarla el ele verdiklerini belirterek, “Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü genel müdürlüğün oluşumu ve revizyon sonucunda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü kapanmasının ardından, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlandı. Biz vatandaşlarımızla el ele ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Üstüner, şöyle devam etti:
“Toroslar da ağaçlandırma çalışmaları ve erozyon kontrol çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz. İşletmelerle birlikte daha verimli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Torosların yeşermesi için gayretimiz sürecek. Özellikle mera konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. Muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla çok daha verimli çalışmalar yapacağına inanıyorum.”
Mersin Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel de, Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün yeni kurulduğunu belirterek, kendisinin de görevine atandığını belirtti.
Yüksel, “Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğümüz Mersin’de 8 orman fidanlığı ile hizmet vermektedir. Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Mut ve Anamur’da 8 ayrı yerde fidanlığımız var. 2011 yılında 10 milyon fidan üretip, Mersin’in yeşillendirilmesi için tüm ağaçlandırma sahalarına sevk ettik. Fidanlarımızın tamamı dikildi. 2012 fidan üretim programımızı da 11 milyon adet olarak belirledik” dedi.
Ağaçlandırma çalışmalarına vatandaşların da ilgi gösterdiğini ifade eden Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ise, “Muhtarlarımız da ağaçlandırma çalışmalarına hassasiyetle yaklaşıyor. Yapılan çalışmalarda köylülerimizde birebir yer alıyor. Ağaçlandırma çalışmalarında kısa sürede uzun mesafeler alındı. Bu sürecin devam etmesini önemli buluyoruz. Müdürlerimiz Üstüner ve Yüksel’e yeni görevlerinde tüm muhtarlarımız adına başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir