GENEL - 14 Ocak 2012 Cumartesi 17:29

BAKAN EROĞLU HATAY`DA

A
A
A
BAKAN EROĞLU HATAY`DA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılının Hatay açısından yatırım yılı olacağını ifade ederek, gerekli talimatları verdiklerini ve projeler için 24 saat veya 3 vardiya sisteminin uygulanacağını söyledi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce bölgede hayata geçirilen 5 ayrı tesisin temel atma törenine katılmak üzere Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay’a gelen Bakan Eroğlu, Vali Celalettin Lekesiz’i de makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Sağanak yağmur altında resmi törenle karşılanan Eroğlu, burada ’Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Lekesiz’in makamına geçti. Vali Lekesiz’den Hatay hakkında bilgiler alan Veysel Eroğlu, Hatay’ın tarım alanları bakımından
Türkiye için oldukça önemli bir il olduğunu vurguladı.
Hatay’a heybeleri dolu bir şekilde geldiklerini dile getiren Eroğlu, bugün temeli atılacak olan Reyhan Barajı ile Hatay’daki bereketli topraklardan 600 bin dekarın daha suya kavuşacağını belirterek, söz konusu projenin 181 milyon TL’ye mal olacağı bilgisini verdi. Hatay’a bugüne kadar birçok yatırım yaptıklarını, ancak 2012 yılının kent açısından yatırım yılı olacağını kaydeden Eroğlu, Hatay’a bugüne kadar 319 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ve devam eden işlerin de en kısa sürede bitirileceği
müjdesini verdi.
Bakan Eroğlu "Müdürlüğümüze gerekli talimatları verdik. Projelerde 24 saat veya 3 vardiya sistemi uygulanacak. Bütçeler hazır ve ödenek sıkıntımız yok, gerekirse ek bütçe de çıkartırız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde 2012 Hatay için yatırım yılıdır" dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İskenderun’un içme suyu sıkıntısını çözecek projeyi de hazırladıklarını anlatan Eroğlu, bu proje ile 2050 yılına kadar İskenderun’un da içme suyu sıkıntısının sona erdirileceğini belirtti.
Türkiye-Suriye arasında yapılması planlanan; ’Dostluk Barajı’ hakkında da bilgi veren Eroğlu, baraj alanında enjeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü vurguladı. Eroğlu, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başsağlığı diledi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Bakan Eroğlu’na Hatay’da yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Ergin "Kabinemizin ’atom karıncası’ olarak bilinen Sayın Eroğlu’na gerek ülke genelinde, gerekse Hatay’da sürdürdüğü çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, Veysel Eroğlu’na Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen kamışlardan yapılan ney ile içerisinde yine Hatay’da yetişen tarım ürünlerinin envanteri bulunan bir kitap armağan etti. Bakan Eroğlu, daha sonra valilikten ayrılarak, Reyhan ilçesine geçerek, buradaki temel atma törenine katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.