YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 18:56

MİMARLAR ODASI`NDAN BAŞKAN ERGÜN`E ZİYARET

A
A
A
MİMARLAR ODASI`NDAN BAŞKAN ERGÜN`E ZİYARET

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, yeni yönetimiyle birlikte, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Manisa Mimarlar Odası’nın Aralık 2011’de yapılan genel kurulunda başkanlığı Halim Sezici’den devralan Atilla Efendioğlu, yeni yönetimiyle birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil de hazır bulundu. Yaklaşık 2 yıl kadar süren bir aradan sonra yeniden Başkanlığa seçildiğini belirten Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, “Belediye de bizim elimizden tutarsa, Manisa için birlikte çalışmak istiyoruz. Ama imar planında, ama ufak tefek prosedürlerin çözülmesi noktasında, bize ne görev düşerse, onu elimizden geldiğince yerine getirmek isteriz” dedi. Katılımın olduğu yerde atılım olduğuna inandıklarını sürekli ifade ettiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, meslek odaları ile sürekli istişare içinde olduklarını ve sorunların çözümü noktasında birlikte hareket etmeye çalıştıklarını dile getirdi.
"İMAR PLANLARINI MASAYA YATIRACAĞIZ"
Manisa Belediyesi olarak gündemlerinde kentin imar planı çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “1989 yılından beri yapılmayan imar planı çalışmaları başladı. Bunun ilk etabı olan 200 noktada sondaj çalışmasını geçtiğimiz hafta tamamladık. Deprem hatları şu anda netleştirildi. Manisa’daki geçen fay hatları belirlemeleri yapıldı. Bu etaptan sonra, tahmin ediyorum Şubat ayından itibaren de Manisa’nın mahalle mahalle imar planlarını masaya yatıracağız. Kuşlubahçe’de bulunan Tabakhane’nin imar planının yapılması, Gediz’den anıta kadar olan bölgenin imarı gibi kentimize yatırım yapmayı planlayan insanlarımızın önünü açacak projelere önem veriyoruz. Sizlerin de bu çalışmalara katkı sunmak istemeniz sevindirici” dedi.
"ULUCAMİ’DE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI"
Ulucami bölgesindeki kamulaştırmalar konusunda görüşmelerin başladığını müjdeleyen Başkan Ergün, “Sabahleyin yaklaşık 40 taneye yakın arsa sahibini tek tek çağırarak, Encümen Salonumuzda kendileriyle görüştük. İnşallah Ulucami’nin etrafında sayısı 180-200’e yakın ev, kamulaştırılarak, oraları rekreasyon alanı olarak, peyzajlarıyla, ışıklandırmalarıyla, insanların yürüyüş yapabilecekleri güzel alanla Manisa’yı inşallah hem kötü görüntüsünden kurtaracak, hem de tarihi eserlerimizi ortaya çıkaracağız. Tabi bunun alt taban fiyatı Manisa Belediyesi’ne 7,5 milyon TL civarında. Bu rakam artabilir de. Sonuçta Manisa Belediyesi de yılların kanayan yarasına bir el attı. Bu, ilk etabı. İnşallah diğer etapları da bundan sonra devam eder” dedi.
"ULUCAMİ KIRMIZI FAY HATTINDA"
Kent merkezinde depremle ilgili 200 noktada başlatılan sondaj çalışmalarının akabinde oluşturulan deprem haritalarıyla ilgili bir ön bilgi de veren Başkan Ergün, şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta bize iletilen bu deprem haritasında, kırmızı fay hattı, kırılma noktasının o bölgeden geçtiğini gösteriyor. Ne acı gerçektir ki, en hassas, en çok yoğun zarar görecek hat, maalesef Ulucami bölgesi. Bu haritayı da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir