GENEL - 01 Şubat 2012 Çarşamba 16:55

BDP HEYETİ HABUR SINIR KAPISI ÜZERİNDEN IRAK`A GEÇTİ

A
A
A
BDP HEYETİ HABUR SINIR KAPISI ÜZERİNDEN IRAK`A GEÇTİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, Kürt Ulusal Konferansı tarihi için Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a geçti.
BDP heyeti, Kürt Ulusal Konferansı kapsamında temaslarda bulunmak, Erbil’e gitmek üzere Silopi Belediyesi’ni ziyaretin ardından Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a geçti.
BDP Van milletvekili Özdal Üçer, Kars milletvekili Mülkiye Birtane, Adana Milletvekili Murat Bozlak’tan oluşan heyeti, Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Atız, belediye meclis üyeleri ile belediye çalışanları tarafından kapıda karşılandı. BDP heyeti belediye çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra çok sayıda araçla Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Atız, belediye meclis üyeleri Habur Sınır Kapısı’na kadar eşlik etti.
Heyet adına Habur Sınır Kapısı’nda kısa bir açıklamada bulunan Mülkiye Birtane, Irak bölgesinde 4 günlük bir ziyaret geçekleştireceklerini söyledi. Ziyaret kapsamında Ortadoğu’da yaşanan son siyasal gelişmeleri, Kürtlerin son durumu, Kürt sorununda yaşanan gelişmeler ve Kürt Ulusal Konferansı çalışmaları ele alınacağını belirten Birtane, BDP heyetinin, başta KDP, YNK ve Goran Hareketi’nin üst düzey temsilcileri, diğer siyasi parti yöneticileri ve STK’lar olmak üzere birçok temas gerçekleştireceği ve
ziyaret kapsamında Mesut Barzani’den görüşeceğini ifade etti. Heyetin Barzani görüşmesinde Kürt Ulusal Konferans’ına ilişkin takvim belirlenmesini isteyeceği öğrenildi.
Erbil’de daha önce yapılan ziyaretlerde Kürt Ulusal Konferansı’nın 2012 yılının başında yapılması kararlaştırılmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir