YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 18:43

KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ

A
A
A
KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Koordinatörü Hülya Aksoy, "Kadınlarımız sağlıklı olacak ki eşine, evine ve çocuklarına çok daha verimli olabilsin" dedi.
’Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ kapsamında çalışmalarına ve bilgilendirme toplantılarına devam eden Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı’nda, kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vererek erken teşhisin önemini anlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TEGV Samsun Eğitim Parkı Yöneticisi Gülhanım Civelekoğlu, "Çocuklarımız dışında eğitim parkından yararlanan velilerimizle kadın sağlığı, ergen çocuk eğitimi ve beslenme alanlarında seminerler gerçekleştiriyoruz" dedi.
Vali eşi Hülya Aksoy bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, "Samsun’da Valilik bünyesinde İl Sağlık Müdürlüğüz ile birlikte Kadın Sağlığı Projesi’ni yürütüyoruz. Bizim projedeki hedefimiz, kadınlarımızı bu konuda bilinçlendirmektir. Bunun dışında bu eğitimlerimizde, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim ağzı kanseri, menopoz gibi kadını ilgilendiren konularda da sizleri bilgilendireceğiz. Kadınlarımızı tehdit eden kanser türlerinin en başında meme kanseri gelmektedir. Bu sebepten dolayı kendi kendinize meme muayenesini mutlaka yapın. Bu konuda projemiz kapsamında görevli arkadaşlarımız sizlere gerekli bilgileri verecekler. Kadınlarımız sağlıklı olacak ki eşine, evine ve çocuklarına çok daha verimli olabilsin. Burada dinlediklerinizi mutlaka kendinize uygulayın. Ben sizlere sağlık dolu, uzun ömürlü yaşam diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Proje koordinatörü Hülya Aksoy’un konuşmasının ardından kanser ve nedenleri hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Emine Akyazıcı ve Gazi Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Özlem Karacaocak tarafından katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir