DÜNYA - 23 Ocak 2012 Pazartesi 11:00

İBRAHİM YAZICI`DAN ÜNAL AYSAL`A GÖNDERME

A
A
A
İBRAHİM YAZICI`DAN ÜNAL AYSAL`A GÖNDERME

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın Külüpler Birliği ile ilgili açıklamasını doğru bulmadığını söyledi. Yazıcı, Yeşil-beyazlı yönetimin şimdiye kadar hakemlerle ilgili açıklama yapmayan kulüplerden birisi olduğunu belirterek, "Yeter artık. Bursaspor, hak ettiği yerde değil. Son maçta hakemin son dakikada verdiği penaltıyı daha önce hiçbir yerde görmedim. 2 penaltımız o maçta verilmedi. Bunu birçok yorumcu söylüyor" dedi.
Bir televizyon programında konuşan İbrahim Yazıcı, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın "Kulüpler Birliği ne işe yarar?" açıklamasını değerlendirdi. Aysal’ın açıklamalarına tepki gösteren Yazıcı, "Ne alakası var. Onun cevabını veren oldu. Galatasaray’ın eski başkanı merhum Özhan Canaydın bu Kulüpler Birliği’nde önemli hizmetler yaptı. Hizmetleri var. Onu yok sayabilir miyiz? Sayın başkan bunu doğru söylemedi" diye konuştu.
"BİZ KONUŞMA ÖZÜRLÜ DEĞİLİZ, SUSUYORUZ"
Kulüpler Birliği’ndeki toplantılarda konuşulan konuların kamuoyuyla paylaşılması ile ilgili bir soru üzerine Yazıcı, "Herkes kendinden sorumlu. Ben Bursaspor kulübü başkanı olarak benim hiçbir yerde hiçbir açıklamamı gördünüz mü? Konuşma özürlü değiliz. Orada bir karar alınmış. Susuyoruz. Yoksa ’her karara peki’ diyen bir kişiliğimiz mi var? Biz o olayları orada bırakıyoruz. Ama bazı arkadaşlar, nasılsa daha oradan çıkmadan konuşuyor. O onu bağlar" şeklinde konuştu.
Spor Toto Süper Ligi’nde Bursaspor’un durumunun takıma yakışmadığını belirten Yazıcı, "Bursaspor’un her zaman üst sıralarda olması lazım. Bazen olmuyor. Geçen sene bu modelin bir örneği Galatasaray’da vardı. Sakatlığı oluyor. Cezası oluyor. Afrika kupası oluyor, bir türlü oturmuyor. Bursaspor, ligde yakışmayan bir yerde" dedi.
"HAKEM ART NİYETLİ OYUNCUYA ADETA PRİM VERİYOR"
Son Sivasspor maçında Yeşil-beyazlı takımın verilmeyen net 2 penaltısı olduğunu iddia eden Yazıcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Maçta Bursaspor’un çok fazla penaltısı verilmedi. Batalla’ya yapılan hareketin yüzde yüz penaltı olduğunu söyleyen yorumcularımız var. 2 net penaltımız verilmedi. Adam oyunu bir an evvel oyuna topu bir an evvel sokmak istiyor. Acele hareket ediyor. Böyle bir penaltıyı şimdiye kadar hatırlamıyorum. Hakem, art niyetli oyuncuya prim veriyor adeta. Biz kulüp olarak nazik bir uyarıda bulunduk. Bugüne kadar ki hakemlerin aleyhinde hiçbir açıklama yapmayan külüplerden biriyiz. Ama bazen ’yeter’ diyorsunuz"
şeklinde konuştu.
"KONUŞAMAMANIN AYRI BİR SIKINTISINI ÇEKİYORUM"
Televizyon sunucusunun, "Bursaspor tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş maçı olaylarından sonra maçlara giremediğini, olaylara karışan herkese 500 TL para cezası geldiğini söyledi. Karakola giden bazı taraftarların imza atamadıklarını söyledi. Mağduriyetini bize dile getirdiler" demesi üzerine Yazıcı, Beşiktaş maçı olaylarının ardından birçok kişinin mağdur olduğunu ifade ederek, "O olaylarla ilgili ağır cezada yargılanıyorum. Ben böyle çetenin başı olabilir miyim? Beni tanıyanlar gayet iyi tanır.
Benim başıma gelenleri bu şike olayları kapadı. Ben ne yapmışım? Bir şey söylersem, davayı etkiliyorsun diyorlar. Onun için de konuşamamanın ayrı bir sıkıntısını yaşıyoruz" açıklamalarında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir