YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 15:18

TOROSLAR`DA EV-KA PROJESİ BAŞLADI

A
A
A
TOROSLAR`DA EV-KA PROJESİ BAŞLADI

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan ’EV-KA Projesi’, gördüğü yoğun ilgi sonrası bu yıl da geniş katılımla başladı.
Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün de katkıda bulunduğu ve Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören bayanlara yönelik düzenlenen projenin açılış programında, Prof. Dr. Esat Yılgör katılımcıları ’Çocuk Sağlığı’ konusunda bilgilendirdi.
Toroslar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata, Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Dülgen, Mersin Rotary Kulübü 2011-2012 Dönem Başkanı Serhat Kaya ve komite üyeleri ile belediye başkan yardımcıları, öğretmen ve bayan kursiyerler katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen projenin açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın kentteki kamu, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleriyle işbirliğinde çalışarak Toroslar’a en güzel hizmeti sunduğunu söyledi. Ata, Toroslar Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında yapmış olduğu en önemli projelerinden biri olan TORTEK ile ilgili bilgiler verdi. TORTEK’in işsiz, mesleksiz insanlara mesleki eğitim vermenin yanı sıra istihdam yarattığını ve böylelikle insanların aile ekonomilerine katkıda bulunduğunu belirten Ata, ’EV-KA Projesi’ne katkı sunan Mersin Rotary Kulübü ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Mersin Rotary Kulübü 2011-2012 Dönem Başkanı Serhat Kaya da projeye sunduğu katkı ve desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve Proje Koordinatörü Ahmet Ata’ya teşekkür etti. Başkan Tuna’nın yaptığı sosyal projelerle 7’den 77’e her kesime hitap ettiğini belirten Kaya, Tuna’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, kendisine başarılarının devamını diledi.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Esat Yılgör, bayanlara çocuk sağlığı konusunda eğitim semineri verdi. 9 hafta sürecek olan Proje çerçevesinde Diş Doktoru Gökhan Özdemir ve Meriç Tülü ’ağız ve diş sağlığı’, Uzman Doktar Özlem Yüksekbaş ’kalp ve damar hastalıkları’, Muhsin Sırım ’kadın sağlığı’, Avukat Kerem Muradi ’kadın hakları ve medeni hukuk’, Güran Dinçer ’ev kazaları ve ilk yardım’, Psikolog Bedi Aydın ile Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise ’aile içi iletişim’ konularında eğitimler verecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir