GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 16:32

SURİYE ``ÖZGÜRLÜK KAFİLESİ`` GAZİANTEP`TE

A
A
A
SURİYE ``ÖZGÜRLÜK KAFİLESİ`` GAZİANTEP`TE

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye girmeye çalışacak olan ve kendilerine "Özgürlük Kafilesi" adını veren Suriyeli gençler, Gaziantep’te basın toplantısı düzenledi.
Mazlumder Gaziantep Şubesi’nde yapılan basın toplantısına Katar’dan gelen ’’Özgürlük Kafilesi’’ lideri gazeteci Moayad Skalf, Suriye’den gelen Zena Adı, Suudi Arabistan’dan gelen Omar Mushaweh ve ABD’den gelen Bilal Dalati ile gruba destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, kafileyi desteklediklerini belirterek, "Beş hukukçudan oluşan gözlemcilerimizle beraber sınıra kadar kafileyi takip edeceğiz.
Mazlumder olarak Esad rejimi gitsin, Suriye’yi Suriye halkı yönetsin, dış güçler Suriye’ye müdahale etmesin diyoruz. Canımız, gönlümüz ve yüreğimiz Suriye halı ile beraberdir" dedi.
Abdurrahim Çelik’in konuşmasının ardından söz alan Özgürlük Kafilesi lideri gazeteci Moayad Skalf, Suriye’de yaşanan olayları yakından takip ettiklerini ve oradaki akrabalarının çok kötü durumda olduklarını ifade ederek, "Biz Suriyeli bağımsız ve gurbetçi gençleriz. Amacımız, dünyadaki insanların dikkatini Suriye’ye çekmektir. İnsani yardımlarla beraber basını da Suriye’ye geçirmek istiyoruz. Orada yaşanılanları dünyanın duymasını istiyoruz. Dünyanın her tarafından destek veren insanlarla sınıra
gidiyorduk. Herkesi de oraya davet ediyoruz. Dünyadaki tüm insan hakları savunucularını bizi desteklemeye çağırıyoruz" diye konuştu.
Skalf, Türkiye’nin insan haklarına saygılı, demokratik bir ülke olduğunu kaydederek, Türkiye’den Suriye’ye geçme izni verdikleri için Türk yetkililerine teşekkür etti.
Suriye’den gelen Zena Adı ise, Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi için herkesi yardım yapmaya çağırarak, "Suriye’yi kurtarmak istiyoruz. Lütfen yardım çağırımızı dinleyin. Oraya yardım ulaştırmak istiyoruz. Herkesi de Suriye’ye yardım yapmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
Suudi Arabistan’dan gelen Omar Mushaweh da, her yarım saatte Suriyeli bir kişinin ya öldürüldüğünü ya da gözaltına alındığına dikkat çekerek, "Bu gerçeği görmek isteyen varsa bizimle gelsin. Basını Suriye’ye götürerek, orada yaşanılanları tüm dünyanın görmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
ABD’den gelen Bilal Dalati de, dünyanın dikkatini Suriye’de yaşanan olaylara çekerek, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini söyledi. Dalati, Ürdün’ün kendilerine resmi olarak izin vermediği için Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmek istediklerini dile getirerek, Türk yetkililere teşekkür etti. Basın toplantısının ardından Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Suriyeli gençlere dernek olarak bastırdıkları yayınlardan dağıttı. Kendilerine "Özgürlük Kafilesi" adını veren
Suriyeli gençler, yarın Gaziantep Havalimanı kavşağında toplandıktan sonra, yanlarına aldıkları kuru gıda, ilaç ve giyecek paketleriyle Kilis’e hareket edecek. Burada Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçmek isteyen grup, eğer izin verilmezse bir süre Kilis’te konaklayacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir