ASAYİŞ - 08 Şubat 2012 Çarşamba 15:23

KONYA`DA KOYUN AĞILLARINA KURTLAR SALDIRDI

A
A
A
KONYA`DA KOYUN AĞILLARINA KURTLAR SALDIRDI

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Güzelyayla köyü yakınlarındaki ağıllara kurtlar saldırdı. Çoban köpekleri, ağıllara saldıran 8 kurttan birini öldürdü.
Edinilen bilgiye göre, Güzelyayla köyü Kızılbayır mevkisindeki Şükrü Kılıç’a ait koyun ağıllarına 8 kurt saldırdı. Çoban köpekleri kurtlardan birini öldürürken diğer kurtlar kaçtı. Şuana kadar toplu bir şekilde kurtların koyunlara saldırmadığını belirten muhtar Mustafa Koyuncu, "Karın yağdığı günlerden itibaren yaklaşık her gün yabanda bulunan koyun ağılları ve köye kurtlar inmeye başladı. Köyde evlerde bulunan köpeklerle kurtları kovalıyoruz. Bu seneye kadar bu kadar yoğun şekilde kurtların köye
indiklerini görmemiştik. Kurtlar da eskisi gibi insanlardan korkmuyor. Aç kalan kurtlar, devamlı köyün içine girmek istiyorlar. Gündüz vakitlerinde bile tedbirli olmamız gerekiyor. Dün koyunların bulunduğu ağıla 8 kurt birden saldırmış, çoban köpeklerimiz kurtlardan bir tanesini öldürmüş. Diğer kurtlar ise köpekler ve çobanların müdahalesiyle kaçmışlar. Bundan sonra daha fazla dikkat ediyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir