YEREL HABERLER - 06 Şubat 2012 Pazartesi 12:21

KADINLAR HAKLARINI ÖĞRENECEK

A
A
A
KADINLAR HAKLARINI ÖĞRENECEK

Osmangazi Kent Konseyi kadınlara haklarını öğretecek.
Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve KA-DER tarafından düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP), Bursalı kadınlara şiddet başta olmak üzere her türlü hak ihlali karşısında daha güçlü durmayı öğretecek. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Eğitimin ilk haftasında katılımcı kadınları Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekteri Mehmet Vural, KADER Başkanı Suzan Künbi de yalnız bırakmadı.
Son zamanlarda gündeme yansıyan kadına şiddet haberlerine dikkati çeken Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekteri Mehmet Vural, “Birileri taşın altına elini koymalı ve bu üzücü gidişata bir dur demeliydi” dedi. Vural, konsey olarak KADER ile birlikte kadınların haklarının fakına varmalarını sağlayacak önemli bir çalışmayı başlattıklarını söyledi.
Tanışma kokteyli ile başlayan 16 haftalık eğitimde Sosyal Hizmetler Sosyoloğu Pelin Feymi tarafından anayasal ve medeni haklar, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, iletişim, çocuk eğitimi, çocuk hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve doğurganlık hakları, kadın ve siyaset, feminizm ve kadın hareketi, kadın örgütlenmesi konularında bilgi verilecek.
Eğitim programına katılanlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile KİHEP-Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nin ortaklaşa imzaladıkları protokol gereği sertifika almaya hak kazanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir