YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 16:22

HOCA ALİ RIZA RESİM SERGİSİ AÇILIDI

A
A
A
HOCA ALİ RIZA RESİM SERGİSİ AÇILIDI

Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde, Yapı Kredi Resim Koleksiyonundan ’Hoca Ali Rıza Resim Sergisi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
11 Ocak - 10 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan serginin açılış törenine Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Cenani Konağının kültür sanat merkezi olarak Gaziantep’te birçok sanatsever insanın ev sahipliğini yapacağını belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, birçok insanın burada bir şeyler öğreterek, katkı sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi olarak kültür ve sanat kalemine bütçe alabilen, o konuda bir kalem ve kaynak oluşturan Türkiye’deki birkaç üniversiteden biriyiz. Aldığımız bu paraları çok iyi bir şekilde projelendirerek bu tesisin ortaya çıkmasını sağladık. 150 Yıla yakın geçmişi olan böyle bir ev, böyle bir konak Gaziantep’te herkesin gıptayla bakabileceği bir mekan haline geldi” şeklinde konuştu.
Türk resminin önde gelen isimlerinden Hoca Ali Rıza’nın sergisiyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Coşkun, “Serginin açılmasında Yapı Kredi Yayıncılığın çok önemli katkıları var. Gaziantep Üniversitesinin kültür ve sanata verdiği değer açısından son derece önemli bir sergi. Bu güzel Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde Üniversitemizin bu sergiyle buluşması Gaziantep’in kültür ve sanatına katkı olması bakımından çok önemli. Merkezimizi yeni sergilerle süsleyeceğiz. Böyle usta bir ressamın sergisini Üniversitemize taşıdığı için Yapı Kredi Yayıncılığa teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezini çok beğendiğini belirten Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Kültür Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysel Uğurlu, konağın ahşap işlemelerinden yerdeki desenlere kadar her şeyin çok zarif olduğu vurguladı. Serginin konağa çok yakıştığını ifade eden Uğurlu, üniversitenin geçmişe sahip çıkarak konakta birbirinden önemli sergilere yer vermesinin çok güzel bir düşünce olduğunu söyledi.
Hoca Ali Rıza’nın hayatı boyunca bütün resimleri hediye ettiğini hiçbirini satmadığına dikkat çeken Uğurlu, sergide desen ve sulu boyadan oluşan 114 eserin yer aldığını belirtti. Uğurlu, “Sergilerde genellikle sanatçıların bitmiş işleri sergilenir. Burada yaprak etütleri, kara kalem etütleri, sulu boya etütleri, yarım kalan işleri ve bitmiş işleri, bir yandan da sanatçının görülemeyecek işleri var. Bu nedenle eğitici bir sergi olduğunu düşünüyorum. Aslında bu sanatçının nasıl çalıştığını bize gösteriyor” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.